24. sep. 2012
Af af Casper Nielsen

Simon Spies fik aldrig sin store kærlighed

Simon Spies
Simon Spies
Foto:AOP
Den afdøde rejsekonges store kærlighed løb med en medicinstuderende, afslører ny bog.

Rejsekongen havde det hele og kunne købe det meste. Fra morgenbolledamer til luksusrejser. Alligevel kunne Simon Spies' mange penge ikke dulme den store sorg, der ramte ham, allerede da han var en ung mand. Da mistede Simon nemlig sin helt store kærlighed Ane til en medicinstuderende fra kollegiet Regensen.

- Jeg var midt i tyverne, og det var en meget stor krise i min tilværelse, sagde Spies mange år senere, ifølge bogen.

At Ane forblev Spies' store kærlighed, kan læses i en ny bog om manden: 'Simon Spies - Solkongens liv og tid'. Den udkommer på torsdag på Politikens Forlag og bygger på arkivmateriale og nye samtaler med adskillige kilder, bl.a. Spies' enke Janni Spies. Bogen er skrevet af forfatteren Andreas Fugl Thøgersen, der sidste år skrev bestselleren "Vi kan sove i flyvemaskinen" om Ulla Terkelsen.

Spies giftede sig i 1950'erne tre gange - og blev skilt lige så mange. Første gang var med Tove Hersing, som han mødte som psykologistuderende.

Derpå sagde han ja til tyske Ursula Schedtler, men hun løb med et større beløb fra hans bankkonto, da det gik itu.

Tredje gang var med en Lillian Christophersen - men ligesom de to foregående gange varede heller ikke det ægteskab mere end et år.

Spies fortalte sjældent om sine forliste forhold, men begyndte efter Ane-affæren "med en nærmest besættelsesagtig interesse for psykologien at jagte svaret på, hvad der gjorde et menneske lykkelig", skriver BT.

Læs mere om: