22. mar. 2010
Af af Louise Møller

Søren Hedegaard: Kronprinsesse Mary skal ikke ligne naboens datter

Preben Kristensen og Søren Hedegaard
Preben Kristensen og Søren Hedegaard
Foto: All Over
En af Danmarks mest kendte frisører og makeup-artist, Søren Hedegaard er stolt og glad for sit arbejde med kongehuset

Søren Hedegaard sætter hår og lægger makeup på et utal af kendte kvinder, men det er som kronprinsesse Marys frisør og makeupartist, at den "brede befolkning" kender ham.

Siden en opringning i 2001 fra kongehuset, har Søren været kunstneren bag Marys fantastiske galla-frisurer og håropsætning til mere almindelige arrangementer. Et job, han er meget beæret over, da han altid har været begejstret for kongehuset.

- Og netop derfor ville jeg også gerne gøre mit for monarkiet, og dét, jeg kunne bidrage med, var at få hende til at ligne en rigtig prinsesse. Hun skulle på ingen måde ligne naboens datter, siger Søren i et interview til Elle.

Søren Hedegaard har dannet par med skuespilleren Preben Kristensen i 25 år, og begge er blevet personlige venner med kongefamilien. Han nærer en dyb respekt for kronprinsesse Mary.

- Hun er jo en fantastisk, stilsikker ung kvinde, men også en kvinde, der kommer med en anden baggrund, som ikke ret mange kongelige kommer med. Hun har jo været ude på den anden side af stakittet, så at sige, og hun ved godt, hvordan vi andre lever. Og det er et stort plus. Hun er virkelig en ekstraordinær person, siger Søren.

For at kunne forstå den historiske vægt bag kronprinsessens smykker har Søren Hedegaard nærlæst juvelerne i det danske kongehus, og især rubinsættet gør et stort indtryk på Søren. Hvad de færreste ved, er, at rubinsættet vejer 600 gram, som Mary skal lægge hoved og nakkemuskel til.

- Jeg ved jo, at flere af mine frisurer går over og bliver en del af historien, hvilket jo er ret vildt. Og når jeg laver en opsætning, hvad end det er en galla-opsætning eller en mere almindelig opsætning, så er der altid mange ting, der skal tages hensyn til, såsom vind, vejr og ikke mindst begivenhed.

Læs mere om: