Stine Bosse: Derfor besluttede jeg at få børn som 22-årig

Stine Bosse

Stine Bosse

Foto: AOP
Stine Bosse peger på tre begivenheder som er de vigtigste valg hun har truffet i sit liv. At få børn tidligt er det vigtigste, fortæller hun.

Stine Bosse, der forlod posten som administrerende direktør i Tryg til fordel for jobbet som bestyrelsesformand for Det Kongelige Teater, har truffet mange vigtige valg i løbet af sit liv og sin karriere.

Men når hun ser på sit liv, så taler hun om tre vigtige valg, hvor ét er vigtigere end de to andre.

– Det ene er skridtet ind i topledelse i sin tid. Det andet er skridtet ud igen her for godt tre år siden og ind i en anden karriere og en anden måde at leve livet på. Og det tredje, som i virkeligheden nok er mit allervigtigste valg, er: At få børn tidligt, fortæller Stine Bosse til SØNDAG.

Hvorfor lige dét med børn?

- Fordi det, at jeg kombinerede mit studie (jura på Københavns Universitet, red.) med at få børn, betød noget for at få et job bagefter og for at kunne gøre noget ved det job og kunne gøre noget med det job. Det kommer jo ikke af ingenting. Hvis man vil karriere og vil have et spændende job, kræver det flid, tid og opmærksomhed, og så nytter det ikke noget, at man tror, man også kan helt det samme, når man kommer hjem, fortsætter hun.

Kunne hente børnene tidligt efter studiet

Stine Bosse var 22 år, da hun fik sin første datter og 24, da nummer to kom til verden.

- Og det var et klart valg. Det var mig, der sagde til min mand, som også studerede: »Jeg vil gerne have børn«. Og den var han med på, siger hun og fortsætter:

- At få børn, mens jeg studerede, betød også, at jeg kunne være mere sammen med dem, og at de ikke behøvede at være i institution fra morgen til aften. Typisk kunne jeg hente dem ved 14-tiden, siger Stine Bosse.

Ingen spurgte om hun skulle have flere børn

De to døtre var to et halvt og fire et halvt år, da Stine Bosse begyndte i Tryg, siger hun og forklarer, at hendes status som mor havde betydning for ansættelsessamtalen.

- Og der var ingen, der spurgte mig til ansættelsessamtalen, om jeg skulle have børn. Heller ikke om jeg skulle have flere børn. De tog for givet, at det var klaret med de to. Men jeg ved jo, at kvinder bliver spurgt til det med børn. Og det gør de også i dag. På det punkt er vi desværre ikke kommet ret meget længere. Det er også derfor, jeg er så inderligt varm tilhænger af, at man fra lovgivers side får delt den barselsorlov bedre.

Børnebørn er en kæmpe gave

At Stine Bosse valgte at få børn allerede som 22-årig betyder også at hun i dag har fire børnebørn. Og det er noget hun virkelig nyder.

- Jeg synes jo, det er en kæmpe gave at have børnebørn. Jeg elsker hvert et sekund, jeg er sammen med dem, og jeg prøver at være der så meget, som jeg overhovedet kan, også i tilfælde af sygdom, siger hun.

Læs også på soendag.dk:

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden