Susan Astani efter branden: Vi kunne være omkommet

Susan Astani

Susan Astani

Foto: Niels Henrik Dam
Christian Kjærs kæreste Susan Astani viser rundt på den nu nedbrændte gård.

Mens hofjægermester og advokat Christian Kjær var ved at koge æg til sin kæreste Susan Astani, brød den flotte lystejendom på Venø i brand. På få timer nedbrændte den stråtækte ejendom, og kun få ejendele blev reddet. Det var anden gang, Kjær fik den uhyggelige oplevelse

For Christian Kjær er gården "Øster Nørskov" på Venø nærmest et barndomshjem. Her er han kommet gennem hele livet, og der knytter sig masser af gode minder til den 800 kvadratmeter store luksusbolig. Her føler den 68-årige hofjægermester sig hjemme, når han slapper af på limfjordsøen. For 30 år siden nedbrændte ejendommen også, og Christian Kjær fik genopbygget sit fristed.

Tårerne trillede

Nu har den dramatiske historie gentaget sig, og Kjær kan begynde forfra. Den barske oplevelse slog den ellers robuste advokat helt ud. Magtesløs så han til, mens flammerne som et glubsk dyr slugte den trelængede gård fra den ene ende til den anden.

- Gården er jo hans hjem, og efter vi hurtigt fik reddet de vigtigste papirer og malerier ud, brød Christian sammen. Tårerne trillede ned ad kinderne, fortæller den 40-årige læge, Susan Astani.

I to år har hun og Christian Kjær været kærester, og det er tydeligt at mærke, at hun også er dybt berørt af den uhyggelige oplevelse, mens hun viser rundt ved brandtomten. Kun de murede vægge står tilbage med sodsværte og revner. Alt andet er blevet flammernes bytte og forvandlet til sort aske. Selv store jernbjælker ligger bøjede efter den enorme varme, som den eksplosionsagtige brand udviklede.

Romantisk weekend

Mens Christian Kjær allerede var på Venø for at holde ferie, havde Susan et par dage fri fra sit job som læge.

- Vi havde glædet os til en romantisk weekend uden børn. Den første morgen sad vi i køkkenet, og Christian havde lige bagt boller i ovnen, og så spurgte han mig, om jeg ville have blød- eller hårdkogte æg. Jeg skal love for, de blev hårdkogte, forsøger Susan med lidt galgenhumor, for i samme øjeblik råbte en medarbejder: "Det brænder!"

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden