9. nov. 2013
Af af Simone Gullberg, Mad og Bolig, Aller Media

Thomas Rode: Det skal du undgå, når du laver mad

Før du kan tænke over, hvad du spiser, så er det en god idé at vide, hvad der er i din mad. Det kan være svært at vide, når du køber færdigproduceret mad.

Madogbolig.dk har talt med kokken og kogebogsforfatter, Thomas Rode, om, hvorfor vi gør bedst i at holde os fra færdigproduceret mad.

En af ulemperne ved færdigproducerede mad er, at det er alt for svært at gennemskue, hvad vi egentlig ender med at putte i munden, da det kan være svært at tyde ingredienslisten.

- Når man laver sin egen mad af friske råvarer, så ved man, hvad den mad, man spiser, indeholder, hvilket bestemt ikke er tilfældet, når vi taler industrielt fremstillet mad. Her har producenterne for vane at prioritere lang levetid på supermarkedernes hylder. Det resulterer i døde, golde fødevarer. Derudover er der mange penge at tjene, når man anvender billige fedtstoffer, billige kulhydrater, raffineret sukker, fruktose sirup og andet godt i produktionen. Ingredienser, som i den grad er med til at true vores generelle sundhedstilstand, siger Thomas Rode.

Ingen undskyldninger

Der er derimod flere positive faktorer ved at købe sæsonens lækre råvarer. Et stort plus, foruden sundhedsfaktoren, er, at der også er penge at hente ved at lade sæsonen bestemme middagen.

- Som udgangspunkt gør man som regel altid klogt i at anvende råvarer, der er i sæson. I sæsonen er råvaren som oftest billigst, bedst og sundest, forklarer Thomas Rode og opfordrer til at være kræsen, når man køber ind:

- Jeg tyer selv til gode råvarer, der er importerede, og på den måde spicer vinterens grøntsager op, forklarer Thomas Rode, der samtidig råder til at gå efter de bedste råvarer fra udlandet, men at undgå råvarer fra de lande, der har mindre restriktive regler, hvad angår brugen af sprøjtemidler.

LÆS OGSÅ:

Læs mere om: