4. dec. 2011
Af af Lisbeth Grube

Camilla Ottesens familie-safari

? At børnene har det godt, er det vigtigste, siger Camilla og Anders med Viggo og Viola på armen.
? At børnene har det godt, er det vigtigste, siger Camilla og Anders med Viggo og Viola på armen.
Foto: Thomas Laursen
TV-værten er flyttet fra flade Amager til bjergrige Sydafrika det næste år for at være sammen med familien på en helt ny måde

Camilla Ottesen byder velkommen klædt i dyreprint. Antiloperne er lige stukket af, cikaderne summer i den lune luft, og i horisonten skraber skyerne Drakens-bjergene. Den populære TV-vært har i den grad taget hul på det vilde liv. Sammen med mand og børn er Camilla for to uger siden flyttet 9.000 kilometer sydpå. Fra Amager til Sydafrika. Det kommende år skal familien bare stikke hovedet ud ad døren for at være på safari.

- Jeg har ikke rigtig fattet det endnu. Forleden stod der pludselig en giraf uden for køkkenvinduet, og da jeg åbnede døren, var der syv af dem. Det var så fascinerende, og hele familien måtte ud for at nyde synet. I en halv time stod vi bare og kiggede på dem, fortæller Camilla om sin nye tilværelse i Afrikas røde sand med gemalen Anders Hedme og deres børn, Viggo på syv og Viola på fire år.

Oplevelser for livet

Mens familien har udlejet deres hus hjemme på Amager, er de flyttet ind i en godt 200 kvadratmeter lejet lodge i

Blyde. Et fuldt møbleret hus med de vildeste trofæer på væggene og udsigt til fri natur i alle retninger.

- Jeg anede ikke, hvordan mit nye hjem så ud, og jeg fik et chok, da Anders fortalte, at der hang en elefant på væggen. Men jeg har ikke noget imod det, for vi har lejet huset af en jæger og bor midt i et jagtområde. Med de få ting vi har med fra Danmark, synes jeg, her er blevet rigtig hyggeligt, siger Camilla.

- Jeg har lyst til, at vi som familie rykker et skridt tættere på hinanden. At vi har mere tid til hinanden. Her har vi ikke de samme pligter som hjemme, hvor dagene er så rutineprægede, at vi gør ting uden overhovedet at tænke over dem. Vores håb er, at børnene får en oplevelse, de kan tage med sig videre i livet. Jeg har selv rejst rigtig meget som barn og ved, hvad det har betydet for mig. Det er værdifuldt at være nysgerrig på nye kulturer og nye sprog, mener Camilla.

Læs mere om: