Lørdag, 25. december 2010 - af af Lisbeth Grube

Cecilie Hother og andre kendte var julemænd for en dag

Se billeder fra Børnehjælpsdagen.
Se billeder fra Børnehjælpsdagen.
Foto: Billedcollage
En lang række kendte var mødt op for at støtte op om Børnehjælpsdagen.

- En skoletaske! Jubiii, hujede ét af de mange børn, som Cecilie Hother begavede til Børnehjælpsdagens traditionsrige julefest i København.

120 børn og unge fra danske børnehjem havde talt ned til en helt særlig eftermiddag med juletræ, julesange, underholdning og en flot, personlig gave på Statens Museum for Kunst. For 10. år i træk sang børnene højtiden ind med en række kendte danskere - heriblandt årets Vild med dans-vinder.

- Det er første år, jeg er med, og jeg føler mig rigtig privilegeret over at få lov. Jeg bliver helt rørt over børnenes glade ansigter, sagde Cecilie Hother, inden hun piskede rundt med gaver til børneflokken, som forinden havde nydt en rundvisning og en frokost på museet.

For anbragte børn er julen en tid, hvor det kan føles ekstra svært at bo uden mor og far. Tanken bag julefesten er derfor at give børnene en dejlig dag, hvor de får masser af positiv opmærksomhed - og Cecilie & co. fik da også travlt med autografskrivning og uddeling af kram.

- Selvfølgelig vil jeg støtte så vigtig en sag, og det er fantastisk at møde børnene. Ét af dem havde ligefrem tårer i øjnene, fortalte Cecilie, der ikke kunne have fået en bedre optakt til sin egen jul i familiens skød: - For mig handler julen netop om at vise næstekærlighed.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden