20. aug. 2014
Af John Lautrup

Charlotte Bircow: Jeg vil være Ironman

Charlotte Bircow
Charlotte Bircow
Foto: Hanne Juul
Charlotte Bircow har besejret sin brystkræft, og nu vil hun også besejre triatlonsportens maratondistance, en Ironman.

Charlotte Bircow deltager på søndag i KMD Ironman Copenhagen, og hvis fitness-dronningen gennemfører den uvante fysiske udfordring på under 17 timer, har hun opnået sit mål: At kunne kalde sig Ironman.

Allerede i maj gennemførte Charlotte Bircow selve distancen - 3,8 kilomter svømning, 180 kilometer cykling og 42,195 løb (svarende til et maratonløb) - på Lanzarote. Men hun var 17 timer og 21 minutter om strabadserne og kunne derfor ikke gøre krav på den attraktive titel.

Men det var heller ikke målet for den brystkræftramte fitnesskvinde, skriver Politiken.

- Det var en milepæl, hvorfra jeg følte mig rask. På sidelinjen stod venner og familier og klappede mig i mål, flere med vand i øjenkrogen. Det havde jeg også haft, hvis ikke jeg havde været så udmattet, fortæller Charlotte Bircow, som for tre år siden blev ramt af brystkræft.

Siden forsøget på Lanzarote er hun blevet bidt af en gal ironman, og nu vil hun have titlen. Hun siger til Politiken, at hun har lært af sine begynderfejl - på Lanzarote var tøjskiftene for langsomme, svømmebrillerne drillede, og hun blev søsyg, fordi hun svømmede uden ørepropper.

Læs mere om: