Lørdag, 4. maj 2013 - af af SØNDAG, Aller Media

Charlotte Bircow: Sådan holder jeg mig i form

Charlotte Bircow
Charlotte Bircow
Foto: Ole Bjørk
I april 2011 fik Charlotte Bircow konstateret brystkræft. Her fortæller hun, hvordan hun er kommet i form efter sygdommen og hvordan hun holder formen.

Da Charlotte Bircow i april 2011 fik konstateret brystkræft, måtte hun efterfølgende gennem seks gange kemoterapi og 36 strålebehandlinger.

Det var en behandling, der havde betydning for Charlotte Bircows ellers så veltrimmede krop. I dag to år efter diagnosen blev stillet kan hun nøjes med at gå til kontrol, og hun har næsten ingen mén.

- I begyndelsen havde jeg meget ondt i min ene arm og kunne have svært ved at bruge den. Men det har jeg efterhånden næsten fået trænet væk. Træningen har gjort ondt, ja. Men i dag er armen næsten lige så stærk, som den var, siger hun til Soendag.dk

Det har været hårdt at nå derop igen

Hun er også ved at være tilbage i samme gode form, som hun var.

- Men for pokker, det har været hårdt at nå derop igen. Jeg må sige, jeg føler med de mennesker, der aldrig har dyrket motion og skal i form. For det har jeg prøvet nu. Og det er en tough kamp. Men igen, det er et valg, man bliver nødt til at tage og så sige til sig selv: Jeg vil, siger hun.

Selv vil Charlotte Bircow ikke kalde sig fanatisk, når det kommer til motion.

- Det har jeg i øvrigt aldrig været, det er bare det billede, folk har haft af mig, siger hun og forklarer, hvordan hun i dag træner i løbet af ugen, så hun kan holde sig i form.

- Jeg er glad og tilfreds, hvis jeg får dyrket motion fire gange om ugen. Jeg kan godt lide at løbe en tur. Jeg løber ikke langt, men nyder at løbe. Jeg forsøger at nå de to undervisningstimer, jeg stadig har hver mandag, hvor jeg underviser et stram-op-hold og et puls-og-styrke-hold. Derudover dyrker jeg noget spinning. Men det er faktisk det, jeg gør. Mere er det ikke, siger hun.

Hjernen skal også motioneres

Ud over den fysiske træning har Charlotte Bircow også haft fokus på den mentale træning.

- Jeg tror egentlig bare, jeg gør det, der er bedst for mig. Og det, der er bedst for mig, og for os allesammen for den sags skyld, er jo at prøve at være glad. Og glæde kan man altså ikke trække i en automat, fortsætter hun entusiastisk. Glæde bliver man nødt til at skabe. Glæde kommer indefra. Og det bliver man nødt til at arbejde med, siger hun og fortsætter:

- Som jeg gerne siger, når jeg holder foredrag: Lige så vel som man kan motionere sin krop, kan man også motionere sin hjerne. Og her handler det om at træne sig selv i at tænke positivt og holde fast i de positive tanker. Det kræver øvelse og arbejde, akkurat som når man motionerer sin krop, siger hun.

LÆS OGSÅ:
Kræftdiagnosen har ikke forandret Charlotte Bircow. Men lidt er der sket med hende. På soendag.dk fortæller hun hvad, der er forandret.

LÆS OGSÅ:
Det kan være svært at nå at få trænet i løbet af en travl hverdag. Her fortæller Helle Thorning-Schmidt, hvordan hun finder tid til motion i en i forvejen fyldt kalender.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden