Charlotte Bircow: Skade efter strålebehandling

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Da den ukronede fitnessdronning tidligere på året kom hjem til Danmark efter at have deltaget i en Ironman på Lanzarote, røg hun direkte ind på Herlev Sygehus.

I 2011 fik Charlotte Bircow – Danmarks ukronede fitness dronning med en lang række trænings- og motionsvideoer på CV’et – konstateret brystkræft.

Lægerne  har fjernet en kræftknude på 1,6 centimeter fra hendes bryst, og Charlotte Bircow har efterfølgende gennemgået seks gange kemobehandling og 36 strålebehandlinger.

Da hun tidligere på året kom hjem til Danmark efter at have deltaget i en Ironman på Lanzarote, røg hun direkte ind på Herlev Sygehus.

– Jeg har hele tiden, siden jeg fik strålebehandlinger, som jeg fik 36 af, haft det sådan, at det peb lidt, når jeg trak vejret, og jeg har haft svært ved at trække vejret ordentligt igennem, når jeg skulle lave motion, fortæller hun til SØNDAG og fortsætter:

– Da jeg så kom hjem, røg jeg direkte ind og blev tjekket igennem for at se, om jeg havde lungemetastaser. Man ved jo aldrig. Brystkræft har det med at gå videre til lunger og hjerne. Så selvfølgelig reagerer man på en lungefunktion, der ikke lige er optimal. Det viste sig så, at jeg har fået en stråleskade på den ene lungespids. Men der var ingen metastaser. Og så var jeg jo bare lykkelig, siger hun.

Kan leve med arvæv på en lungespids

Og umiddelbart kan det lyde mærkeligt at være lykkelig over at have fået en stråleskade. Men alternativet kunne have været værre.

– Arvæv på en lungespids kan jeg sagtens leve med. Og at jeg også har fået lidt astma, anstrengelses-udløst astma, som de siger, tager jeg også gerne med. Til gengæld er alle mine organer totalt sunde. Jeg har et sundt hjerte, stor lungekapacitet og stor udholdenhed. Og det er jo fint. Og lidt nedsat lungefunktion betyder bare, at jeg må lave en ironman i mit eget tempo, siger hun.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden