17. feb. 2013
Af af Søndag, Aller Media

Charlotte Fich: Derfor gik jeg over til musikken

Charlotte Fich.
Charlotte Fich.
Foto: AOP
Vi kender Charlotte Fich fra blandt andet "Rejseholdet", men ved siden af skuespillet er hun sprunget ud som musiker og sangskriver.

Mange danskere lærte Charlotte Fich at kende, da hun spillede Ingrid Dahl i den populære TV-serie "Rejseholdet" fra 2000. Men selv om hun flere gange er blevet hædret for sine præstationer på scenen, så endte hun alligevel med at stoppe op, da hun var på vej mod sin 50-års fødselsdag.

- Da overvejede jeg virkelig seriøst, om det var nu, jeg skulle sadle om. Skulle jeg blive coach eller ejendomsmægler. Jeg tog turen rundt, som jeg har gjort mange gange tidligere i mit liv. Hvad skulle jeg? Hvad ville jeg? Var det virkelig skuespiller, jeg skulle fortsætte med at være, siger hun i et stort interview i SØNDAG.

De mange overvejelser var også et resultat af det faktum, at det ikke ligefrem vælter med kvinderoller, da der ikke skrives mange stykker til 50-årige, kvindelige hovedkarakterer.

- Derfor bliver man også helt nøgternt nødt til at vurdere: Hvad vil jeg så fylde tiden ud med, hvis der ikke kommer mere skuespillerarbejde? Og jeg stod en periode, helt konkret et halvt år, hvor jeg ikke havde noget som helst at lave. Og hver gang det sker, bliver man nervøs for, om der overhovedet kommer mere arbejde til én. Det er værd at tænke sig om, når man bliver 50, fortsætter Charlotte Fich.

Jeg skal ikke være andet end det, jeg er

Det var netop det, hun gjorde.

- Min konklusion var også, at jeg ikke skulle være noget som helst andet end det, jeg er. Men til gengæld skulle jeg gøre noget, som var godt for mig. Og som var sjovt for mig. Noget, som tog mig et andet sted hen end arbejdet. Jeg skulle finde glæden og julelysene i øjnene i et eller andet, som, jeg syntes, var sjovt. Om det så gav penge eller ej.

- Og så tog jeg på en uges sangskriverkursus. Jeg tænkte, at nu vil jeg spille på min guitar. Jeg har altid elsket at spille og har haft guitar altid. Musik har altid fyldt meget. Jeg har hele tiden haft musikken liggende som en grundtone af glæde og lidenskab og som noget, jeg har haft lyst til, men ikke fik gjort så meget ved, siger hun.

4 sange på iTunes

Nu har skuespilleren og musikeren Charlotte Fich altså fire sange liggende ude på iTunes. Hvad skal det føre til, kunne man spørge.

- Det skal ikke føre til noget som helst. I virkeligheden har overskriften for mig i det her været at tage mig selv alvorligt i musikken. Kombineret med at gøre noget, som er sjovt, og som jeg havde lyst til. Og længere er den ikke.

- På den måde fik jeg også afklaret, at det faktisk er ret godt at være skuespiller, og at det er det, jeg skal lave og leve af som et arbejde. Det blev en slags konklusion for mig. Og det blev det, fordi al den glæde, der ligger i at have det sjovt med musikken, simpelthen farver alt det andet, jeg laver, siger hun.

Læs mere om: