4. okt. 2014
Af af Trine Larsen

Chok for cirkus Arena: Benny Berdino opereret

Benny Berdino er indlagt på Rigshospitalet, men når han kommer hjem, skal han i gang med forberedelserne til næste års sæson i cirkus Arena.
Benny Berdino er indlagt på Rigshospitalet, men når han kommer hjem, skal han i gang med forberedelserne til næste års sæson i cirkus Arena.
Foto: Krestine Havemann/BILLED-BLADET.
Cirkusdirektøren har gennemgået en dobbelt bypass-operation i hjertet. Og en ny, gribende dokumentarfilm er på vej om en kærlighedhistorie blandt den unge generation i Arena-familien.

Cirkusdirektør Benny Berdino ligger lige nu på Rigshospitalet i København efter at være blevet opereret i hjertet. Direktøren har fået en såkaldt dobbelt bypass-operation og har fået hele brystkassen skåret op. Egentlig blev Benny Berdino indlagt for at få foretaget en ballonudvidelse, men det viste sig, at hans helbredssituation var langt værre end først antaget, og derfor blev han opereret i torsdags, kun tre dage efter den første operation.

Når cirkusdirektøren om et par dage kommer hjem til Arenas hovedkvarter i Slagelse, kan han glæde sig over, at en helt ny film, "Cirkusdynastiet", snart har premiere. Filmen er en dokumentarfilm, lavet af Anders Riis-Hansen, der har fulgt cirkus Arena gennem et par år. Her har han indfanget den specielle stemning, der er i et cirkus, ligesom filmen fortæller en helt usædvanlig og rørerende kærlighedshistorie i den nye cirkusgeneration.

"Cirkusdynastiet" udspiller sig i og især uden for manegen i Cirkus Arena, der er gået i arv fra generation til generation i familien Berdino.

Da deres unge kronprins, Patrick Berdino, falder for cirkusartisten Merrylu Cassely, som han har kendt, siden parret var børn, synes fremtiden sikret for de to unge artister og deres familier. Hun er ud af den mest prisvindende cirkusfamilie i verden, og dem er der bud efter fra USA. Et ægteskab mellem Patrick og Merrylu vil sikre Nordens største cirkus-dynastis fremtid. Filmen giver et blik ind i hverdagen, hvor de to 20-årige både i og udenfor manegen skal leve op til forventningerne fra deres stolte familier, der tager for givet, at de to sammen fører forretningen videre.

Den stærke fortælling kan opleves samtidig med, at Arena-dynestiet er ved at planlægge deres 60-års jubilæums-forestilling, der får premiere på Bellahøj i begyndelsen af marts med bl.a. Cirkus Summarum-værten Signe Lindkvist og komikeren Uffe Holm som sprechstallmeistere i en helt ny og stort opsat Arena-forestilling.

Klik på billedet i rammen herunder for at se den spændende trailer til "Cirkusdynastiet" - og der er noget at glæde sig til, når den 19. November får premiere.

Læs mere om: