10. jun. 2013
Af Dorte Quist

Claus Meyer: Det er altid sjovest i medvind

Claus Meyer
Claus Meyer.
Foto: Krestine Havemann'
Men jeg er egentlig bedst i modvind, fortæller stjernekokken Claus Meyer, som tror, at gadekøkkenet bliver den nye store mad-dille efter det nordiske køkken.

Den driftige stjerne kok Claus Meyer har netop været til kongres for gadekøkkener i Singaport, hvor hans flæskestegssandwich vandt en pris. Men på trods af den danske stjernerestaurant NOMA - som Claus Meyer er medejer af - ikke længere kan bryste sig af titlen som verdens bedste restaurant, så mener han ikke, at man skal afskrive NOMA og det nordiske køkken.

-Men der er ingen tvivl om, at der er noget stort i gang i Sydamerika. Apropos gadekøkkener, så tror jeg også, vi kommer til at se en voksende interesse for mere uformelle måltidsformater, fortæller Claus Meyer i et interview i Berlingskes tillæg MS.

Til gengæld plager det ham ikke voldsomt, at nogle af hans mange projekter, som for eksempel fængselsprojektet med voldsdømte og madforgiftede gæster i NOMA, iblandt medfører kritik.

- Det er sjovest i medvind, men jeg er egentlig bedst i modvind. Det er da aldrig fedt (med kritik, red.), og jeg synes heller ikke altid, det er retfærdigt, men det følger med. Rimeligvis må jeg dog sige, at jeg overordnet set synes, at den sympati og respekt vores aktiviteter bliver mødt med, både af medierne og i virkeligheden, langt overstiger den trods alt beskedne negative opmærksomhed, vi engang imellem bliver udsat for.

Læs mere om: