13. feb. 2012
Af af Peter Juncker/Tjektv og Louise Møller

Cutfather: Jeg vinder ikke X Factor

Cutfathers ene finalist Katrine fra Randers blev den første i denne sæsons farezone, men blev reddet videre af Pernille Rosendahl. Flere spår Sveinur til at være den blandt Cutfathers sangere, som kommer længst
Cutfathers ene finalist Katrine fra Randers blev den første i denne sæsons farezone, men blev reddet videre af Pernille Rosendahl. Flere spår Sveinur til at være den blandt Cutfathers sangere, som kommer længst
Foto: Krestine Havemann
"X Factor"-dommeren Cutfather håber på at gentage sidste års sejr, men understreger, at det er deltagerne og ikke ham, der vinder

"X Factor"-dommeren Cutfather fortæller blandt andet om grinebiderens forventninger til dette års show efter sidste års sejr.

Han håber selvfølgelig at vinde konkurrencen igen - men det er i sidste ende ikke ham, det afhænger af, siger han.

- Jeg synes, det tegner meget spændende. I forhold til sidste år er det et noget anderledes felt, som i mine øjne er mere "indie"- og "singer/songwriter"-agtigt. Og selv om der er et par af de unge, som virker meget stærke, tegner konkurrencen ret åben. Selvfølgelig håber jeg da på at gentage sejren fra sidste år, men i bund og grund er det deltagerne - og ikke mig - som vinder. Jeg er der bare for at hjælpe.

Ser du generelt meget TV?

Nej, faktisk ikke. Jeg har ofte ret travlt, og når jeg kommer hjem fra arbejde om aftenen, skal ungerne både spise og i seng, så det bliver som regel kun til en time eller halvanden.

Hvad er dine yndlingsprogrammer?

Hjemme hos os er det meget ungerne, der styrer fjernbetjeningen, så Ramasjang, Disney Channel og Nickelodeon er meget populære. Selv ser jeg mest dokumentarer, nyheder og film, men når hele familien skal samles, kan vi godt finde på at se et afsnit af f.eks. Lykke.

Er der noget du aldrig ser?

Sport. Jeg har en søn, der er meget fodboldinteresseret, så indimellem bliver jeg tvangsindlagt, men det er langt fra med min gode vilje. For mig er sport helt klart sjovest at se live.

Ser du noget, som dine omgivelser ikke rigtigt forstår?

Så skulle det være ”So ein Ding”. Jeg er en kæmpe gadget-freak og kan også bruge meget tid på at kigge på dimser på nettet. Derfor er jeg også i stigende grad begyndt at bruge nettet til at se TV.

Er der noget TV-øjeblik, der har gjort særligt indtryk på dig?

Ja, den 11. september husker jeg helt tydeligt. Jeg sad i vores studie på Islands Brygge sammen med Remee, min daværende makker Joe og den svenske artist Robyn, som vi skulle skrive et nummer til, da Joes kone ringede og sagde, vi skulle tænde for fjernsynet. I starten kunne vi ikke fatte, hvad der skete, men da vi havde overvundet chokket, kom teksten netop til at handle om at crashe ind i bygninger. Sangen var "Still Your Girl".

Er der nogen TV-personlighed, du beundrer?

Da jeg var yngre, så jeg meget Letterman, som i mine øjne er genial. Jeg er især vild med hans tørre humor og programmets blanding af fakta og underholdning. Herhjemme synes jeg også, at Anders Breinholt laver nogle ekstremt underholdende shows med Natholdet.

Hvad oplever du som det foreløbige højdepunkt i din egen TV-karriere?

Jeg vil nødigt kalde det en TV-karriere, for jeg ser mig mere som en musikproducer, der bare møder op og bedømmer noget. Men det var selvfølgelig stort, da Sarah vandt X-Factor. Det var kulminationen på flere måneders hårdt arbejde foran 40.000 mennesker i Parken med Take That og masser af larm. Normalt er jeg ikke så meget for den store opmærksomhed, men i det øjeblik nød jeg det faktisk.

Læs mere om: