Fredag, 19. maj 2023 — af Catja Klarskov

To danskere er kommet på særlig liste: Nu blandt de mest indflydelsesrige kvinder

Sisse Gram Jørgensen og Susanne Bier 
Sisse Gram Jørgensen og Susanne Bier
Foto: Lucy Nicholson/Reuters/Ritzau Scanpix
To danske kvinder har nået en stor milepæl. De er nemlig kommet på en særlig liste forbeholdt de 40 mest indflydelsesrige kvinder.

I mandags offentliggjorde det amerikanske filmmagasin The Hollywood Reporter en særlig liste forbeholdt de 40 mest indflydelsesrige kvinder i filmbranchen. En stor ære som blandt andet tilfaldt to danske kvinder.

Listen blev offentliggjort i anledning af Cannes Film Festival, og her fik de to kvindelige producere Louise Vesth og Sisse Graum Jørgensen altså en plads på den ærefulde liste.

Mediet skriver, at de to har fortjent deres plads på listen, da de har bygget et europæisk kraftcenter for indiefilm og er dygtige til at levere internationale prisvindere.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sisse Graum Jørgensen har arbejdet tæt sammen med Susanne Bier i en lang årrække. Hun har nemlig produceret alle instruktørens danske film, her i blandt ”Den skaldede frisør” og ”Hævnen”, som i 2011 blev belønnet med i Oscar-statuette i kategorien bedste udenlandske, ikke-engelsksprogede spillefilm.

Hun har desuden produceret Thomas Vinterbergs Oscarvindende spillefilm ”Druk”, der har Mads Mikkelsen, Magnus Millang, Lars Ranthe og Thomas Bo Larsen i hovedrollerne.

Men Sisse Graum Jørgensen er bestemt ikke den eneste dansker, hvis navn har fundet vej til listen, hvor også Louise Vesth har modtaget anerkendelse for sit arbejde.

Louise Vesth til Robers Prisuddeling i 2015, hvor hun vandt flere priser for sit arbejde. 

 

 
Louise Vesth til Robers Prisuddeling i 2015, hvor hun vandt flere priser for sit arbejde.
Foto: Dan Mariegaard

Louise Vesth har blandt andet produceret flere Lars von Trier-film, de første seks sæsoner af Casper Christensen og Frank Hvams seerhit ”Klovn” samt filmatiseringen af Jussi Adlers succesroman om Afdeling Q, ”Journal 64”.

De to kvinder har derudover sammen produceret ”En kongelig affære”, der omhandler affæren mellem Christian VIIs tyske livlæge Johan Struenssee og den engelskfødte dronning af Danmark, Caroline Mathilde, i starten af 1770’erne.

Sisse Gram Jørgensen er gift med Ulrik Jørgensen, der driver Søllestedgaard Gods på Lolland. Sammen er de forældre til de 7-årige tvillinger Laurits og Linnea, Juliane på fire år samt Christian på halvandet år.

Louise Vest er mor til store børn på 18 og 15 år.

Du kan se hele listen her.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden