15. mar. 2011
Af af Jan Bergman

De unge mødre-Natacha Nikita: Frygter min søn er syg

Natacha Nikita med sin søn Remi.
Natacha Nikita med sin søn Remi.
Foto: Ude og Hjemme
19-årige Natacha Nikita Skytte fra De unge mødre oplever i denne tid enhver mors mareridt – nemlig frygten for at hendes lille barn er alvorlig sygt.

Hun er netop blevet udskrevet fra Glostrup Hospital efter ti dages indlæggelse med sin blot fem måneder gamle søn Remi, fordi han flere gange er holdt op med at trække vejret, skriver Ude og Hjemme.

På sygehuset

Første gang den unge mor oplevede, at sønnen stoppede med at trække vejret, var, da Remi var en måned gammel. Dengang mente lægen ikke, at det var alvorligt, da der kun var tale om en enkelt gang af få sekunders varighed.

Men efterfølgende har Natacha oplevet, at sønnen har stoppet sin vejrtrækning flere gange, skriver Ude og Hjemme.

Under en almindelig børneundersøgelse nævnte hun det så igen overfor lægen, der denne gang sendte mor og barn akut af sted til børneafdelingen på Glostrup Sygehus til nærmere undersøgelse.

- Det var utrolig hårdt at være indlagt, men det værste var, at lægerne ikke kunne finde ud af, om Remi fejler noget. Muligvis er det epilepsi, siger de, fortæller Natacha Nikita.

Arvelig sygdom

Men i stedet for frygter hun, at der er tale om noget langt mere alvorligt. Remis far afslørede nemlig under Natachas graviditet, at hans onkel var død af en hjertefejl som 38-årig, og at der var tale om en arvelig sygdom.

Derfor har hun været i kontakt med Remis far, der er bosat i Tyrkiet og aldrig har set sin søn, for at høre, om han også har en hjertefejl.

- Men det vil han ikke svare på. Jeg bliver så ked af, at Remis far er, som han er. Jeg tror ikke længere på, at han nogensinde kommer til at møde sin søn. Remi fortjener ikke sådan et svigt, siger Natacha til Ude og Hjemme.

Læs mere om: