Dot Wessman - Det har kostet at være sammen med Morten

Dot Wessman og Morten Messerschmidt

Dot Wessman og Morten Messerschmidt

Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Bakkens Hviles syngepige har mistet venskaber, men har aldrig tvivlet på sit valg af kæreste

Dot Wessman, syngepige, ejer af Bakkens Hvile, fjerde generation af teltholdere på Dyrehavsbakken - og kæreste med den 23 år yngre politiker Morten Messerschmidt. Det sidste har haft sin pris. Det piber hun ikke over. Men hun undrer sig.

Dot mødte Morten Messerschmidt d. 13. april for fem år siden, hvor hun sad i Grøften i Tivoli sammen med nogle venner, og han, der dengang sad i Folketinget for Dansk Folkeparti, stødte til selskabet. Kort efter kom Morten ud i et mediestormvejr, da han blev beskyldt, senere frikendt, for at have sunget nazi-sange ved bordet. Men det kunne ikke holde Dot væk fra den charmerende mand, hun havde mødt den aften.

- Jeg satte en masse på spil, mig selv og min forretning, ved 'at alliere mig' på den måde med Dansk Folkeparti. Men jeg kunne ikke have det inden i min krop, hvis jeg ikke sagde fra, siger Dot Wessman til ugebladet SØNDAG.

- Men det, der slog hårdest, var, at før i tiden, syntes alle, at jeg var tjekket og cool, og mig kunne man godt omgås. Men pludselig, kunne man ingenting med mig. Jeg forstår ikke, at jeg skulle smides sådan på porten. Hvorfor tænkte de ikke; når Dot, der er et menneske, vi godt kan lide, forelsker sig, må det være fordi, der er kvaliteter i det menneske? Jeg forelsker mig jo ikke i én, der er nazist eller noget, der bare ligner. Det ville min psyke slet ikke kunne klare. Det svigt, jeg oplevede dér, det kom virkelig bag på mig. Og det undrer mig stadig.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan


Alderen betyder intet
- Om det har kostet venskaber? Ja, det kan du tro, det har. Jeg er desværre sådan indrettet, at hvis tingene først er sagt, kan de ikke tages tilbage igen. Jeg kan prøve at tilgive. Men det bliver aldrig det samme igen, hvis folk træder på mig.

'En umage romance' kaldte aviserne forholdet mellem bakkesangerinden og den unge politiker. Og hentydningen til aldersforskellen på 23 år var ikke til at tage fejl af. Men havde hun ingen betænkeligheder selv?
- Det lyder mærkeligt, men nej, det havde jeg ikke. Det føltes bare så rigtigt for os. Og det gør det stadig. For hør lige her: Jeg er ikke faldet for Morten på grund af hans ungdom. Hvem gider have en ung mand, bare fordi han er ung? Jeg siger i hvert fald nej tak. Det har intet med alder at gøre, siger hun og fortsætter:

- Man kan så gå dybere ned i det, fortsætter hun, - og sige: Hvad med børn? Hvad med ditten? Hvad med datten? Sådan kan man grave sig helt derned, hvor man ender med at sige: Skulle jeg ikke hellere lade være? Men derned har jeg netop valgt ikke at grave. For det giver ingen mening. Det ødelægger kun.

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

Vil gerne giftes
Men tænker de på at gifte sig?

- Vi taler da om det, ja, svarer hun ærligt.

- Jeg er aldrig blevet gift i en kirke, og det ville jeg gerne en dag. Men lige nu oplever vi så meget i vores liv sammen. Efter Morten blev valgt ind i EU-Parlamentet, har vi tre faste hjem: lejligheden her på Dyrehavsbakken, en lejlighed i Charlottenlund, en lejlighed i Bruxelles, og en uge om måneden bor vi i Strasbourg. Det er selvfølgelig mest i vinterhalvåret, jeg kan tage med Morten rundt, men vi oplever så mange spændende ting sammen. I øjeblikket er vi mere outgoing, end vi er redebyggende. Og derfor bliver vi nok ikke gift lige nu.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden