Dybt berørt Sofie Gråbøl til bisættelse

Sofie Gråbøl

Sofie Gråbøl

Foto: Lars H. Laursen/BILLED-BLADET
Filminstruktør og manuskriptforfatter Birger Larsen blev bisat fra Kastelskirken, der var fyldt til bristepunktet. Skuespilleren Sofie Gråbøl var ligesom profiler som Mads Mikkelsen og Peter Mygind tydeligt mærket af tabet af en god ven.
Instruktøren af kendte TV-serier som ”Nikolaj og Julie” og ”Forbrydelsen”, Birger Larsen, døde sidst i oktober efter længere tids sygdom. Ved Birger Larsens bisættelse fra Kastelskirken i København deltog familie, venner og film- og TV-kolleger. Alle virkede dybt berørte over tabet af en på alle måder god mand.
 

Sofie Gråbøl og Mads Mikkelsen sagde farvel

For skuespillere som Sofie Gråbøl, Peter Mygind samt brødrene Mads og Lars Mikkelsen var det helt tydeligt, at Birger Larsen var meget mere end blot en god kollega. Sofie Gråbøl oplevede blandt andet Birger Larsens kvaliteter, da han instruerede flere afsnit af ”Forbrydelsen”, og hun så ud til at være virkelig påvirket allerede ved ankomsten til Kastelskirken.
 

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan


Landskendt i "Vil du se min smukke navle"

Også da hun kom ud efter højtideligheden, så Gråbøl ud til at være ramt. Birger Larsen og Sofie Gråbøl modtog sammen med de andre kunstneriske kræfter bag "Forbrydelsen" i 2013 Kronprinsparrets Kulturpris.
 
 
Blandt de mange øvrige skuespillere og instruktører, der i en helt fyldt kirke fik sagt et sidste farvel til Birger Larsen, var udover Gråbøl, Mygind og brødrene Mikkelsen også Anders W. Berthelsen, Søren Kragh Jacobsen, Thomas Vinterberg, Paprika Steen, Tomas Villum Jensen, Anne Sofie Espersen og Laura Bach fra årets udgave af "Vild med dans".
 
For Søren Kragh Jacobsen må det have været en særlig tung afsked. Det var ham, der som ung gjorde den dengang 17-årige  Birger Larsen landskendt med hovedrollen i filmen "Vil du se min smuke navle" i 1978.
 
 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden