Mandag, 2. december 2019 - af Marianne Singer

Efter hjerteoperation: Sådan har Robert Hansen det i dag

robert hansen
Robert Hansen. 
Foto: Hanne Juul
Under Hjerteforeningens årlige legatuddeling fortalte Robert Hansen, hvordan han har det i dag, fire år efter sin akutte hjerteoperation.

Robert Hansens liv ændrede sig for altid, da han for fire år siden pludselig faldt om midt i en forestilling i Tivoli og rød direkte på operationsbordet på Rigshospitalet.

Her gennemgik skuespilleren i over otte timer en stor operation for den medfødte hjertefejl, som han på det tidspunkt ikke vidste, at han havde.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Robert Hansen fik ny hjerteklap

Ved operationen fik Robert Hansen sat en protese på åren samt en ny hjerteklap. 

Sidenhen er meget sket, og under Hjerteforningens årlige legatuddeling på Hotel d'Angleterre, som Robert Hansen, 40, for første gang deltog i som ambassadør, fortalte han til BILLED-BLADET, hvordan det hele går i dag.

Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

- I samarbejde med Hjerteforeningen tager jeg rundt og holder foredrag om at være født med en hjertefejl og de udfordringer, man kan blive mødt med efterfølgende. Både det med at være lidt anderledes og det med at skullle kæmpe med angst. Noget jeg har erfaret på egen krop og nu har mulighed for at give videre. Det er simpelthen så dejligt, lød det fra skuespilleren med et smil. 

Det går godt

- Det går virkelig godt. Jeg er begyndt på selv at måle blod og har været på en masse kurser, som har gjort livet meget nemmere. Så egentlig tænker jeg ikke så meget over det mere i min hverdag, men det har godt nok også været en rejse. Og der sidder jo den metal klap, som jeg kan høre slå, sagde Robert Hansen, der har fået god hjælp undervejs. 

- Jeg har været i sådan et godt forløb med en psykolog. For mig har det simpelthen været et must at få nogle værktøjer og redskaber. Og det er blandt andet noget af det, jeg giver videre, når jeg holder foredrag. Og så får jeg også noget igen, lød det fra Robert Hansen, der lige nu ser frem til den kommende jul.

Jul med sønnen

Hans syv-årige søn Herman skal nemlig på ferie hos ham, inden de fejrer jul sammen.  

- Lillejuleaften holder jeg jul med min søn, min far og min søster, og juleaften er han hos sin mor, forklarede han.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden