Søndag, 8. november 2020 - af Laura Dalgård Hansen

Efter vild tid: Sofie Linde taler ud

Sofie Linde

Sofie Linde

Foto: Søren Jul Lamberth
Sofie Linde satte fornyet gang i sexisme-debatten, og nu fortæller "X Factor"-værten, hvordan hun har oplevet den seneste tid.

Efteråret har været præget af coronapandemien, men også en ny Me Too-bølge har fået stor omtale de seneste uger og måneder. 

Det var Sofie Linde, som satte fornyet gang i debatten, da hun var vært ved ”Zulu Comedy Galla” i slutningen af august. Her fortalte Sofie Linde blandt om hendes oplevelser med sexisme og mangel på ligestilling i mediebranchen.

 

Turbulent tid

Det førte efterfølgende til en lang række reaktioner, og sexisme-debatten spredte til mange andre brancher end mediebranchen. 

Det har derfor også været nogle turbulente uger og måneder for ”X Factor”-værten, der satte gang i det hele, og nu sætter Sofie Linde ord på, hvordan hun har oplevet den seneste tid. 

Det gjorde hun, da hun var med i ”Mads & Monopolet”.

”Lige nu er det jo en bevægelse, der er sat i gang, og nogle rystelser, der er startet. Ikke bare med mig, men en masse kvinder. Da jeg stod på den scene, troede jeg ikke, det ville være så kontroversielt at tale om feminisme i 2020,” lyder det fra Sofie Linde i radio-programmet. 

Sofie Linde fik opbakning

”Det viste det sig så at være, og så var der lige en uges tid, der var mærkelig og vild, hvor jeg syntes, jeg havde en lille smule svært ved at få debatten hen på den store klinge, så det ikke bare handlede om mig, og hvad man synes om mig, og hvad man synes om de ting, jeg sagde". 

"Men så oplevede jeg, at der var nogle kvinder, der tog mig i hånden og insisterede på at bakke mig op. Således at vi gik fra at diskutere, hvorvidt min påstand var sand eller falsk, til at understrege, at sexisme fandt sted, og nu var der ligesom rum til, at vi kunne debattere, og vi kunne gøre det til en samfundsændring". 

Den bevægelse, som Sofie Linde satte igang med sin tale ved ”Zulu Comedy Galla”, har gjort, at hun for nylig har modtaget årets Carl Nielsen legat.

Det uddeles af Dansk Journalistforbund, og Sofie Linde har modtaget det, fordi hun ”med udtryksmæssig gennemslagskraft har præget samfunds- og kulturdebatten”, lyder begrundelsen.

Sofie Linde ved "Zulu Comedy Galla". 

Foto: Thomas Laursen
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Læs mere om:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden