Lørdag, 26. marts 2011 - af af Anna Johannesen

Eksklusivt interview: Birthe Wilkes brudte ægteskaber

Birthe Wilke
Birthe Wilke
Foto: Birger Storm
Melodi Grand Prix-legenden fortæller om kærligheden i sine unge år, og hvorfor den slog fejl.

Hun har deltaget i syv Melodi Grand Prix'er, indspillet 200 sange og optrådt verden over. Men smerte, sygdom og sorg har også fyldt meget i Birthe Wilkes liv. I lørdags fyldte hun 75, er blevet en rund og trivelig farmor, men det lille smil om munden er stadig det samme, som dengang hun levede i rampelyset.

Birthe Wilke var ikke kun en dygtig sangerinde. Hun var også en flot pige, så da en af datidens 6-dages-ryttere faldt for hende, sagde Birthe ja.

- Jeg var 18 år, han var ni år ældre, og det duede slet ikke. Vi blev gift på rådhuset, men var skilt, inden året var omme, siger hun.

Næsten lige så kort blev hendes andet ægteskab. Da var hun 24 og på ferie i Indiana i USA. Den udkårne hed Donald, var musiker og arbejdede om dagen i et supermarked.

- Når man bliver forelsket, tager man hovedet af og putter det under armen. Vi skulle ikke have giftet os, men Don var en fantastisk sød mand, og jeg kunne måske være blevet en god amerikansk housewife, hvis ikke hans familie havde blandet sig og ødelagt det. Jeg blev i øvrigt tilbudt en filmrolle som "Lolita", mens jeg var derovre, men samtidig kunne ingen hjemme i Danmark forstå, hvor jeg var blevet af. Det hele var noget rod, så jeg rejste hjem, fik comeback på Kystens Perle og genså mit elskede publikum. Hvad der er sket med Don, ved jeg ikke. Vi hørte aldrig mere noget til hinanden.

Har du nemt ved at blive forelsket?

- Når jeg gør det, så gør jeg det godt, siger Birthe Wilke og smiler.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden