Lørdag, 31. januar 2009 — af af Signe Ravn

Ekspert tvivler på dansk succes til internationalt Grand Prix

DR satser stort på Melodi Grand Prix, for strategien er, at Danmark skal vinde det internationale Grand Prix. Det tror en ekspert, ifølge Berlingske Tidende, bliver meget svært.
DR satser stort på Melodi Grand Prix, for strategien er, at Danmark skal vinde det internationale Grand Prix. Det tror en ekspert, ifølge Berlingske Tidende, bliver meget svært.
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Der mangler flere ting, før Danmark kan sejre ved Eurovision Song Contest, mener ekspert. Læs her, hvad der skal til.

DR's erklærede mål er, at årets vinder af det danske Melodi Grand Prix også skal stryge til tops i den internationale sangkonkurrence. Men selvom DR har sammensat en fagjury, og selvom det er et skridt i den rigtige retning, så mener en ekspert ikke, at det er nok.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

"Det er den rigtige måde at gøre det på, hvis man vil være med i Det Internationale Melodi Grand Prix for andet end bare at være med. Så skal det være mere professionelt, efter selve håndværket og teksterne de sidste par år har ligget meget langt fra det, der rykker i den her sammenhæng," siger Henrik Smith-Sivertsen ph.d. i musikvidenskab og projektforsker ved Dansk Folkemindesamling til Berlingske Tidende.

Musikeksperten påpeger, at i forvejen bredt etablerede stjerner, ligesom sidste års russiske vinder, har større chance, og det er et problem for Danmark: "Bortset fra Aqua har vi bare ikke den stjerne. Man får i hvert fald ingen ekstra point på, at Johnny Deluxe eller Jimmy Jørgensen er store i Danmark, for de er i hvert fald ikke kendte i hverken Rumænien eller Holland."

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden