Ellen Hillingsø: Jeg er så privilegeret

Ellen Hillingsø

Ellen Hillingsø

Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET

Hendes mor og hendes mand begge er adelige, faderen er general, og hele familien omgås den danske kongefamilie.

Tirsdag, 21. februar 2012 - af Jan Bergman

44-årige Ellen Hillingsø har efterhånden prøvet kræfter med lidt af hvert, men det er især hendes fremtoning på scenen og i film, der har gjort hende populær blandt danskerne.

Og selv om hendes mor og hendes mand begge er adelige, faderen er general, og hele familien omgås den danske kongefamilie, er det ikke det, der får Ellen Hillingsø til at føle sig privilegeret, fortæller hun i et interview med Søndagsavisen.

- Jeg kommer altså fra en helt almindelig familie i et helt almindeligt rækkehus i Charlottenlund. Jeg gik i en helt almindelig folkeskole, bedyrer skuespilleren.

Men uanfægtet af hvor almindelig Ellen Hillingsø mener, hun er, så kan hun ikke løbe fra sin popularitet som skuespiller, og hun kan i dag betragte sig selv som en af landets mest respekterede og dygtigste skuespillere.

Trods talent og popularitet gemmer der sig en konstant tvivl i Ellen Hillingsø, en tvivl på sig selv og sit talent. En grundfølelse af ikke at være god nok, fortæller hun åbenhjertigt i interviewet med Søndagsavisen.

- Er det godt nok? Kom jeg dybt nok? Fik jeg fortalt det, jeg ville? Skulle jeg have valgt den røde hat i stedet for den grønne hat?

- Det sker hver gang. Tvivlen er et grundvilkår, fortæller hun, og understreger dermed, at tvivlen er den motor, der driver hende frem.

Ellen Hillingsø er dog ikke sen til at takke menneskene omkring sig for deres tro på hendes evner og støtte, når der var behov for det.

- Jeg er så privilegeret, at jeg altid har været omgivet af mennesker, der har troet på mig, fortæller Ellen Hillingsø, der kalder optagelsen på skuespillerskolen i Aarhus og fødslerne af hendes to børn på nu ni og syv år for de vigtigste øjeblikke i hendes liv.