3. dec. 2012
Af af Preben Petersen

Ellen Hillingsø modtog tre millioner kroner

Ellen Hillingsø, direktør i Maternity Worldwide, Trine Bartholdy og Managing Director i MSD Danmark, Patricia Massetti.
Ellen Hillingsø, direktør i Maternity Worldwide, Trine Bartholdy og Managing Director i MSD Danmark, Patricia Massetti.
Skuespilleren skal ikke ud og købe vilde julegaver. Hun modtog pengene på vegne af velgørenhedsorganisationen Maternity Worldwide.

På vegne af organisationen Maternity Worldwide modtog Ellen Hillingsø mandag tre millioner kroner fra medicinalvirksomheden MSD til et nødhjælpsprojekt, der skal nedbringe mødredødeligheden i Etiopien.

De tre millioner kr. skal bruges til at realisere projektet "Mobile Health", der skal nedbringe mødredødeligheden i den tredje verden ved hjælp af mobiltelefoner. Blandt andet skal en app med danskproducerede animationsfilm forbedre gravide og barslende kvinders sundhed i Etiopien, hvor under 10 % i dag modtager professionel fødselshjælp. Med pengene kan Maternity Worldwide give 2.000 landsbykvinder adgang til et mere sikkert graviditets- og fødselsforløb.

Overrækkelsen fandt sted på MSD's danske hovedkontor i Ballerup, hvor Ellen Hillingsø, der er personligt engageret i projektet på grund af sine egne oplevelser med en kompliceret fødsel, modtog donationen på vegne af Maternity Worldwide.

Læs mere om: