31. aug. 2013
Af af FEMINA, Aller Media

Emilia Van Hauen: Jeg fortryder ikke, jeg blev skilt

Emilia van Hauen fortæller om skilsmissen
Sociolog Emilia van Hauen
Foto: Birger Storm
Livsstilseksperten Emilia Van Hauen blev sidste år skilt fra sin mand gennem 17 år. Selvom det har været en svær proces, fortryder den populære livsstilsekspert ikke sit valg.

Sociologen og livsstilseksperten Emilia Van Hauen var sidste år igennem en svær periode, da hun valgte at blive skilt fra sin mand gennem 17 år. Og at skilsmissen var en svær beslutning for hende, lægger hun ikke skjul på. Det skriver hun i sin klumme i Femina.

- Jeg har elsket den mand, siden jeg kyssede ham til en fest og på vej hjem tænkte: Hvis jeg nogensinde bliver gift og får børn, så bliver det med ham! Og det viste sig jo at holde stik, skriver hun i sin klumme.

Længtes efter et nyt liv

Men for tre år siden kom de første alvorlige krisetegn i deres parforhold, og selvom Emilia Van Hauen håbede, det ville gå over igen af sig selv, var der ikke noget at gøre. Afklaringen kom, da hun en dag sad på en bænk i Brede og havde en god samtale med en ven, der pludselig satte alt i perspektiv.

- Selvom jeg ikke anede det dengang, var det nok alligevel præcis denne forårsdag, der varslede det ”det”, jeg senere ikke kunne få til at gå væk: Længslen efter et nyt liv, som var uløseligt knyttet til længslen efter et nyt ”mig”, som han ikke kunne møde, fordi han stadig var ”sig”.

Da Emilia Van Hauen valgte at trække stikket, vågnede hendes mand endelig op, men der var det for sent:

- Jeg fortryder ikke min skilsmisse. Det var det rigtige at gøre. Men kunne jeg skrue tiden tilbage til den sommer for tre år siden, hvor de første tegn viste sig, ville jeg invitere ham ud på en gåtur, som vi ikke vendte hjem fra, før han havde forstået, hvor seriøs jeg anså vores krise for at være. Og før jeg havde forstået, at mine følelser var grund nok til det, skriver Emilia Van Hauen i Femina.

Læs mere om: