16. maj. 2013
Af John Lautrup

Enken rystet: Tyveri fra Holger Juul Hansens grav

Inge Juul Hansen
Inge Juul Hansen
Foto: Hanne Juul
Inge Juul Hansen er dybt rystet over, at nogen har stjålet en lampe fra hendes nyligt afdøde mands grav.

En eller flere tyve har stjålet en lampe fra Holger Juul Hansens grav ved Grundtvigs Kirken i København.

- Det var måske blot en lampe, men midt i sorgen syntes jeg, det var grænseoverskridende. Jeg blev meget ked af det. Hvordan man kan gå ind og stjæle fra et gravsted, forstår jeg bare ikke. Det er helt uacceptabelt, siger en frustreret Inge Juul Hansen til BT. Efter et 47 år langt og lykkeligt ægteskab mistede hun i marts sin mand, der for os andre altid vil leve i rollen som bankdirektør Varnæs i "Matador".

Lampen stod på gravstedet af en helt bestemt årsag.

- Vi havde købt en meget smuk lampe til Holger med lys i, som var perfekt til gravstedet. Det sidste halve år sov han med lys på hospitalet, så jeg tænkte, at han ikke skulle ligge i mørke. Lampen havde stået der i fire dage, og så var den bare væk, fortæller Inge Juul Hansen til BT.

- Man skal jo vide, at det gør ondt på de mennesker, det rammer. Man er i sorg, og så rammer det endnu hårdere, fordi man ikke har overskud til at klare det, siger hun.

Inge Juul Hansen besøger gravstedet hver dag og har ikke tænkt sig at gøre mere ved sagen.

- Måske var den for dyr, men intet er for dyrt til Holger. Jeg orker ikke at anmelde tyveriet eller søge erstatning. Jeg skal bare videre, og jeg vil ikke græde mere over det, siger hun til BT.

I BILLED-BLADET denne uge fortæller Inge Juul Hansen om savnet af Holger, hvordan hun besøger hans grav tre gange om dagen, og om hvordan hun mindes sin kære mand gennem 47 år.

Læs mere om: