Onsdag, 10. februar 2010 - af af Jan Bergman

Eva Jørgensen taler ud om mandens død

Sorgen og smerten stod mejslet i Eva Jørgensen, da hun tog afsked med sin mand Steffen Knudsen.
Sorgen og smerten stod mejslet i Eva Jørgensen, da hun tog afsked med sin mand Steffen Knudsen.
Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
TV-værten fortæller hudløst ærligt om smerten og sorgen.

Da TV-værten Eva Jørgensens 44-årige mand døde i maj 2006, blev hendes verden med et knust af sorg og smerte som bogstaveligt væltede hende omkuld.

Det er i Eva Jørgensens nye bog, "Sorrig og glæde - fra en enkes dagbog", at vi får et indblik i den smerte og håbløshed, hun oplevede i forbindelse med tabet af ægtemanden Steffen Knudsen, der døde af den uhelbredelige sygdom ALS.

Bogen emmer af smerte og sorg, og for hvert ord man læser, kommer man tættere på den mareridtslignende tilværelse, Eva Jørgensen har været igennem.

- Gråden vælter mig ned på sengen. Slår mig i maven, så jeg må krumme mig sammen. Vræler ud af min mund. Banker i mine tindinger. Torden i mit hoved. Trækker sig lidt og vender tilbage med nye, kraftige understrømme. Snottet driver. Det er som at være på et hav i oprør. Det er det voldsomste uvejr, jeg har oplevet.

Der er dog også håb og glimt af glæde i bogen, når Eva Jørgensen omtaler sin søn Elias, som det væsentligste i sit liv lige nu.

- Jeg ligger på ryggen og lader ham vippe på mine ben. Kaster ham op i luften, så han klukker af fryd. Kigger ind i de store øjne og ser himlen spejle sig. Vi to, lille ven. Vi to er sammen, og mor vil altid passe på dig. Du er et kærlighedsbarn, og mors kærlighed hører aldrig op. Aldrig.

Eva Jørgensens bog - "Sorrig og glæde - fra en enkes dagbog" udkommer den 25. februar og udgives af Rosinante & Co.

Læs mere om:

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden