Eva Nabe Poulsens hemmelige fortid

– Modelarbejdet lærte mig disciplin. Jeg havde mange bolde i luften, idet jeg samtidig med mine modeljob og mit studie fik arbejde i London på blandt andet BBC og MTV, fortæller Eva Nabe Poulsen.
– Modelarbejdet lærte mig disciplin. Jeg havde mange bolde i luften, idet jeg samtidig med mine modeljob og mit studie fik arbejde i London på blandt andet BBC og MTV, fortæller Eva Nabe Poulsen.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Den smukke TV-vært har haft et spændende studiejob som ung.

Eva Nabe Poulsen arbejder i dag som producer på Radio 100, men vi kender hende fra TV - som vært i "Held og Lotto" på DR1, som tidligere vejrvært på TV 2 og ikke mindst fra denne sæson af "Vild med dans", hvor hun dansede med Anders Jacob.

Eva har imidlertid også en udenlandsk modelkarriere at bryste sig af, og den begyndte allerede, da hun blev teenager. Som så mange andre piger drømte smukke Eva om at blive model og var fascineret af tidens topnavne som Christy Turlington og Cindy Crawford. Som 13-årig troppede hun op på et af de førende modelbureauer i hjembyen Aarhus for at prøve lykken. Det viste sig dog at være svært, idet højden ikke rakte til modelmål. Omsider lykkedes det hende at finde et bureau.

- Jeg lavede nogle små job herhjemme, men det blev ikke rigtigt til noget. Jeg er "kun" 172 cm og har med min størrelse 38 alt for store mål til, at min karriere rigtigt blev til noget i Danmark. Jeg er bygget med barm og numse, og det er ikke så modelagtigt herhjemme, fortæller Eva.

I fold med Beckham

Som 22-årig rejste hun til England for at tage en bachelor i medievidenskab på universitetet, og for at tjene til studierne forsøgte Eva sig igen med modeldrømmen. Med fotos under armen besøgte hun i Manchester et stort modelbureau, som sagde nej, mens bureau nummer to tog Eva i sin stald.

- Jeg havde ikke forventet det store, men kæmpede mig frem. Jeg var glad for, at der på et så stort marked som det engelske var plads til andre kvindetyper end den stereotype model, og jeg fik en ret god karriere. Jeg endte med at komme i Elle, Vogue, Cosmopolitan og Marie Claire, ja, alle de magasiner, som jeg drømte om som barn. Jeg oplevede også at arbejde sammen med de bedste makeupartister og fotografer. Foruden en masse modetillæg til magasiner og blade var jeg på et tidspunkt med i en international Nike-reklamefilm, og fodboldspilleren David Beckham lavede én for mænd, men jeg tjente nok ikke helt det samme, som han gjorde, griner Eva.

- Jeg har i hvert fald fået udlevet min drøm, så når jeg en dag sidder på plejehjem, kan jeg fortælle børnebørnene om dengang mormor var ung, smiler Eva.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden