Mandag, 1. august 2011 - af af John Lautrup

Familien Circus: Rasmus Bjerg har børnene med i manegen

Familien Bjerg har i tre år været en fast bestanddel af Cirkus Summarum. Anna og Villads bærer Ella på armene, mens Valder har sat sig i manegen.
Familien Bjerg har i tre år været en fast bestanddel af Cirkus Summarum. Anna og Villads bærer Ella på armene, mens Valder har sat sig i manegen.
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Hele familien Bjerg elsker farmands sommertjans som cirkusdirektør i Cirkus Summarum.

Som far til fire bestyrer Rasmus Bjerg noget af et loppecirkus. Især drengene er et par sprælske spilopper, som ikke uden videre lader sig indfange til et familiefoto. To timer før dagens forestilling løber de fornøjede rundt mellem stolerækkerne i Cirkus Summarums ellers mennesketomme telt på Tiøren på Amager.

Til sidst lykkes det farmand at få styr på tropperne. Og smilene er ikke til at tage fejl af. Alle har det herligt. En bedre måde at tilbringe sommeren på findes ikke for Helle og Rasmus Bjerg og deres fire børn.

- Det bedste er, at ungerne nyder det så meget. Så kan jeg med god samvittighed arbejde i ferien, siger Rasmus Bjerg, 35 år, der spiller cirkusdirektør og på tredje år medvirker i Cirkus Summarum. I år er hans tre ældste, Anna, 9 år, Villads, 7 år, og Valder, 5 år, oveni købet med i et dansenummer, og det har kun yderligere skærpet deres begejstring for fars sommerjob.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

- Ella på tre år er ligefrem født ind i cirkus. Hun kender ikke andet og tror, at det er noget, man bare gør om sommeren. Jeg er spændt på, hvordan hun reagerer, når det en gang stopper, smiler Helle Bjerg, 37 år, som nyder cirkuslivet mindst lige så meget som resten af familien.

Familiens cirkussjov er sikret mindst tre år endnu, for Rasmus Bjerg og Danmarks Radio, som står bag Cirkus Summarum, har aftalt, at han fortsætter i hvert fald til og med 2014.

- Vi er sammen med hyggelige mennesker og har det bare dejligt. Og så må man jo sige, at det er en meget behagelig måde at lave cirkus på. Vi renser hverken lokummer eller slår teltpløkker i, smiler Rasmus Bjerg, som kalder sig en "meget lykkelig mand".

Læs mere om:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden