23. okt. 2012
Af af Jan Bergman

Far til fire-stjerne Kjeld Wennick sælger lejlighed til 20 mio. kr.

Kjeld Wennick
Kjeld Wennick
Foto: AOP
Kjeld Wennick blev kendt i 1960'erne med drengeduoen Jan og Kjeld - nu sælger han sin millionlejlighed i København.

Husker du Jan og Kjeld, der i 1960'erne sang og spillede på banjo? De to brødre havde succes med deres duo, og Kjeld fik sågar en rolle i filmen "Far til fire og ulveungerne".

I dag er Kjeld Wennick et kendt navn i musikbranchen, som stifter af pladselskabet Mega Records, hvor han gjorde et af årtiets største scoops, da han i begyndelsen af halvfemserne fik det millionsælgende svenske popband Ace of Base i stald.

Og et årti senere gjorde han muligvis endnu et scoop, da han købte en eksklusiv luksuslejlighed på Københavns havnefront, som - hvis den bliver solgt til udbudsprisen - vil indbringe ham et plus på ca. 13 millioner kroner.

Den 298 kvadratmeter store lejlighed er netop blevet sat til salg for 20 millioner kroner, og dermed er boligen den næstdyreste udbudte ejerlejlighed i København i øjeblikket, kun overgået af en luksuslejlighed til 23 mio. kr. i indre by. Det skriver boligsiden Boliga.

For pengene får man udsigt over Øresund fra alle rum, tre terrasser, to private underjordiske p-pladser og dobbelt kælderrum.

Lejligheden indeholder blandt andet en sitting hall, to stuer ensuite, masterbedroom med terrasse, walk-in closet og badeværelse med kar og gulvvarme, og derudover er der videoovervåget dørtelefon, cykelkælder og en toværelses gæstelejlighed i stuen med bad og køkken.

Drengeduo

Kjeld Wennicks første rendevouz med offentligheden var i slutningen af halvtredserne, hvor han sammen med sin bror hittede med en række sange i drengeduoen "Jan & Kjeld".

Begge drenge sang og spillede på banjo, og deres indspilning af 'Banjo Boy' i 1960 blev navnligt i Tyskland en gigantsucces med 4,5 millioner solgte eksemplarer.

Populariteten uden for landets grænser kan ses den dag i dag, hvor drengeduoen har deres egen Wikipedia-side på såvel tysk som hollandsk, men sjovt nok ikke på dansk.

I 80'erne startede Kjeld Wennick Mega Records, som i begyndelsen af 90'erne førte det svenske popband Ace of Base til verdenssucces, og senere shanghajede han den danske gruppe Rollo & King, der solgte over 200.000 album og singler.

I 0'erne blev han kendt i offentligheden for sin medvirken i TV3-talentprogrammet "Idols" og DR-programmet "Showtime".

Læs mere om: