26. jun. 2009
Af af Jan Bergman

Farrah Fawcett død: En engel er gået bort

Farrah Fawcett med sit smukke smil, bjergtog amerikanerne og verden, da hun var på toppen af sin karriere i 1970'erne og 1980'erne.
Farrah Fawcett med sit smukke smil, bjergtog amerikanerne og verden, da hun var på toppen af sin karriere i 1970'erne og 1980'erne.
Hendes livspartner Ryan O'Neal sad sammen med hende på hospitalet, i de sidste timer af hendes liv.

Den amerikanske skuespiller Farrah Fawcett, som vi danskere nok bedst husker fra sin rolle i tv-serien "Charlie's Engle", er død, 62 år, oplyser TV-stationen CNN.

Farrah havde familien ved sin side, da hun i dag gled bort på hospitalet i Santa Monica, hvor hun har været indlagt siden april.

Hun kæmpede en lang og indædt kamp mod kræften, der endte med at tage hendes liv.

Farrah fik diagnosen kræft i tyktarmen tilbage i 2006, og først troede lægerne, at det var lykkedes at kurere hende, men desværre vendte kræften tilbage i maj 2007, hvor den spredte sig til skuespillerens lever.

Hendes livspartner, Ryan O'Neal og hendes bedste veninde, skuespillerinden Alana Stewart, sad sammen med hende på hospitalet, i de sidste timer af hendes liv.

Tidligere på året afslørede Ryan O'Neal, at han planlagde at fri til Farrah, men sygdommen tog til i kraft og de nåede aldrig så langt.

Inden Farrahs død deltog hun i en meget omtalt dokumentarfilm med titlen 'Farrahs historie' - en serie, som fik ni millioner seere.

Farrah var anerkendt som skuespiller på flere områder og havde teaterroller i New York, ligesom hun medvirkede i en række roste TV-film.

Hun var også en fremtrædende person i popkulturen og hendes frisure dannede mode for millioner af unge kvinder.

På toppen af sin karriere i 1970'erne og 1980'erne var hun et internationalt sexsymbol