6. feb. 2015
Af af John Lautrup

27-årig dansker kåres som shooting star i Berlin

Joachim Fjelstrup
Joachim Fjelstrup
Foto: Martin Høien
Joachim Fjelstrup har den altdominerende hovedrolle i Ole Christian Madsens ny film "Steppeulven", som snart får premiere. Allerede i weekenden bliver han kåret til shooting star - en kommende stjerne i europæisk film - på filmfestivalen i Berlin.

Den 27-årige danske skuespiller Joachim Fjelstrup bliver i weekenden udnævnt til "shooting star" på filmfestivalen i Berlin.

Det sker på baggrund af hans hovedrolle som Eik Skaløe i Ole Christian Madsens ny film "Steppeulven", der får dansk premiere den 19. februar.

- Jeg er helt blank. Jeg aner ikke, hvad der venter mig. Men det er første gang, jeg skal have jakkesæt på. Jeg har netop prøvet jakkesættet, og jeg kan godt mærke, at man lige retter sig lidt op. Man føler sig som en rigtig mand, siger Joachim Fjelstrup til BILLED-BLADET.

Fjelstrup skruer charmen på i Berlin

Den unge mand blev færdiguddannet fra Statens Teaterskole i 2013, hvor han allerede havde scoret hovedrollen i "Steppeulven".

Filmen er baseret på den virkelige historie om poeten og sangeren, Eik Skaløe, der dannede det banebrydende rockband "Steppeulvene" og hans forhold til Halfdan Rasmussens datter, Iben Nagel Rasmussen. En historie om frihedstrang, eksperimenter med stoffer og fri kærlighed. Og en historie, der ender trist med Eik Skaløes selvmord i et øde grænseområde mellem Indien og Pakistan i 1968.

- Jeg skruer charmen på i Berlin, og så må vi se, hvad der sker. Jeg har et princip om at tage én ting ad gangen og nærer ikke nogen stor Hollywood-drøm. Jeg ved ikke, om jeg er for dansker-uambitiøs, siger Joachim Fjelstrup kort før turen går til den tyske hovedstad og den kommende weekends hyldest.

Læs mere om: