Søndag, 18. december 2016 - af Henrik Salling

ÅRETS FILMHIT: Nikolaj Lie Kaas blev årets trækplaster

Nikolaj Lie Kaas
Foto: Martin Høien / BILLED-BLADET
Selv om der stadig er et par uger tilbage af 2016 er det allerede nu muligt at gøre status over filmåret og se, hvem der blev årets højdespringere.

Det har været et rimeligt år for dansk film og listen over de mest sete film i det forgangne år er netop blevet offentliggjort på Det Danske Filminstituts hjemmeside.

Og det blev ikke overraskende Nikolaj Lie Kaas som løb med titlen som årets største trækplaster. Det var i filmen ”Flaskepost fra P” – filmatiseringen af Jussi Adler-Olsens spændingsroman af samme navn.

Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

”Klassefesten 3” på en flot andenplads

700.000 publikummer valgte af gå ind i mørket for at se netop den film. En del mere end nummer to på listen, som var komedien ”Klassefesten 3: Dråben”, der i løbet af året blev set af 535.000 billetløsende filmelskere.

Herefter følger en række udenlandske film, inden Thomas Vinterbergs ”Kollektivet” kommer ind på en flot 7. plads med 300.000 publikummer.

 

Med endnu et par uger tilbage af året håber branchen på at sælge lidt flere billetter til danske film og man regner med at tallet ender på omkring 2.9 millioner billetter. Lidt lavere end normalt.

LÆS MERE: Nikolaj Lie Kaas' nye film slår alle rekorder

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden