4. sep. 2014
Af Dorte Quist

Alexander Kølpins søn spiller Michael Laudrup i ny film

Alexander Kølpin og Niclas Vessel Kølpin.
Alexander Kølpin og Niclas Vessel Kølpin.
Foto: Ole Bjørk
I næste uge går optagelserne i gang til fodboldfilmen "Sommeren 92".

På tirsdag starter optagelserne til den meget omtalte fodboldfilm ”Sommeren 92”, og det bliver med Cyron Melville i hovedrollen som Brian Laudrup, mens Gustav Duekjær Giese (hovedrollen i Nordvest-filmen) og Allan Hyde, der er aktuel næste år i ”Skammerens datter” og som har medvirket i HBO-serien ”True Blod” skal spille henholdsvis Peter Schmeichel og Flemming Povlsen.

Det oplyser SF Film i en pressemeddelelse.

I maj blev det offentliggjort, at Ulrich Thomsen skal spille landstræner Richard Møller Nielsen i Kasper Barfoeds spillefilm om den legendariske sommer i 1992, hvor det danske fodboldlandshold vandt EM, og alle danskere rykkede lidt tættere sammen. Optagelserne starter på tirsdag den 9. september i Göteborg og København.

En kæmpe landsholdsfan

En masse unge skuespillere medvirker i filmen i berømte roller. Mikkel Boe Følsgaard og Esben Smed spiller Kim Vilfort og John "Faxe" Jensen. Jon Lange, Morten Vang og Johannes Lassen spiller Kim Christofte, Henrik Andersen og Kent Nielsen, mens Niclas Vessel Kølpin – søn af Alexander Kølpin og Anne Marie Vessel Schlüter - spiller Michael Laudrup, der aldrig kom med til slutspillet i Sverige.

Andre unge fodboldspillende skuespillere figurerer som Lars Olsen, Lars Elstrup, John Sivebæk, Torben Piechnik, Henrik “Store” Larsen, Johnny Mølby m.fl.

- Jeg har været kæmpe landsholdsfan så længe, jeg kan huske, og Brian Laudrup er uden tvivl den største spiller af alle. Brian Laudrup hører til min generation – jeg er vokset op med ham - og jeg har stor respekt for, at han altid har fulgt sit hjerte i de valg, han har truffet i sin karriere for at kunne finde sine rødder og sig selv. Jeg var kun ni år gammel, da jeg så EM finalen med min mor og hendes kæreste, og jeg husker tydeligt, at hun slet ikke forstod, hvor stort det var, så jeg havde en fest for mig selv, jublede og hujede i baghaven og var rasende over, at jeg ikke var 18 år og stod på Rådhuspladsen, fortæller Cyron Melville, der har hovedrollen som Brian Laudrup.

"Arvingerne"-skuespiller er også med

- Selv om jeg kun var 9 år gammel, husker jeg tydeligt, da vi vandt EM i 1992. Det er et nærmest magisk og drømmeagtigt barndomsminde. Jeg så alle kampene dengang og her startede min fodboldentusiasme. Jeg har brugt ufatteligt meget af mit liv på at se, spille og tale om fodbold, og det gør jeg stadigvæk. Da jeg var yngre, drømte jeg om en dag at spille på landsholdet. Desværre blev jeg aldrig opdaget, hvilket er mig en kæmpe gåde. Jeg går stadig med en helt klar tro på, at Morten Olsen ringer en af de kommende dage, men indtil da kan lidt af en barndomsdrøm gå i opfyldelse. Jeg får nu lov at trække i den rød/hvide trøje og får endda lov til at portrættere en af de mest sympatiske og seje sportsmænd, vi har haft i Danmark. En mand der hele sin karriere valgte med hjertet og som for altid skrev sig ind i historiebøgerne, da han scorede sejrsmålet mod Tyskland i finalen, siger Mikkel Boe Følsgaard, der i disse dage er i gang med at filme anden sæson af ”Arvingerne”.

”Sommeren ’92” forventes at få dansk biografpremiere i efteråret 2015.

Læs mere om: