Mandag, 23. marts 2020 — af John Lautrup

Allan Olsen fylder 60 år i dag

Allan Olsen
Allan Olsen
Foto: Hanne Juul
Allan Olsen lever lykkeligt i en almindelig hverdag, efter at han for mange år siden sagde farvel til tiden som stor filmstjerne.

Allan Olsen kan i dag fejre sin 60 års fødselsdag i bevidsthden om, at han ikke længere er nogen stor filmstjerne, men et glad og tilfreds menneske. 80'ernes filmhelt fra film som "Mig og Charly" og "Johnny Larsen" besejrede for mere end 25 år siden sit alkoholmisbrug og vandt til gengæld et lykkeligt familieliv med to børn.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Der er et eller andet skønt ved, at man kan begynde at lægge sine våben. Man skal ikke tage så mange kampe mere, sagde han om udsigten til at blive 60 i et interview med BILLED-BLADET for halvandet år siden.

Allan Olsen er gift med Charlotte Breum og er far til børnene, Malou og Jakob. Der er blevet langt mellem skuespilleropgaverne, og han lever i dag af at holde foredrag og være misbrugskonsulent.

- Jamen, jeg er jo realistisk. Jeg tror ikke, at de store roller kommer igen. Jeg havde min tid. Hvis der skulle dukke en stor rolle op, er det fint, men det er ikke noget, jeg beskæftiger mig med, sagde Allan Olsen og trøstede sig med, at han har efterladt sig en stribe mindeværdige præstationer.

- Jeg er jo glad, når folk stadigvæk kan huske mig som Orla i "Lille Virgil og Orla Frøsnapper", Fimpe i "Jul på slottet", Charly i "Mig og Charly", Johnny i "Johnny Larsen" og Spacy i "Midt om natten". Jeg har haft nogle ikoniske roller, som på en eller anden måde lever videre. Ikke alle skuespillere kan huskes for roller, der ligger 40-50 år tilbage i tiden. Så jeg føler mig privilegeret, tilføjede han og understregede, at han er et rigtig godt sted i livet.

- Jeg er meget glad. Tingene har løst i de her 25 år. Og nu jeg hverdagene ligesom Dan Tùrell. Det er fint og dejligt. Hverdagen skal være god, ikke? Det er dét, det handler om.

Stort tillykke til Allan Olsen.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden