Torsdag, 2. marts 2023 — af Regitze Ørnstrup Christensen

Anders W. Berthelsen måtte takke nej: Kunne have spillet sammen med stor Hollywood-legende

Anders W. Berthelsen
Anders W. Berthelsen.
Foto: Hanne Juul
Lige nu er Anders W. Berthelsen aktuel i TV 2-dramaet ”Dansegarderoben”, men tilbage i 2000 fik han en helt særlig mulighed, han måtte takke nej til.

Han er måske en af de meste folkekære skuespillere, vi har i Danmark.

Anders W. Berthelsen har været her, dér og alle vegne de sidste mange, mange år. I hvert fald inden for landets grænser.

Han har nemlig blot to udenlandske spillefilm på CV’et. Men én af dem, kunne faktisk have givet ham flere store Hollywood-film.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Tilbage i år 2000 medvirkede han i instruktøren Kathryn Bigelows film ”The Weight of Water”, og samarbejdet med den senere Oscar-vindende instruktør var så godt, at hun gerne ville arbejde sammen med danskeren igen. Det fortæller han i Kino.dk’s podcast ”Den varme biografstol: Anders W. Berthelsen”.

Kathryn Bigelow tilbød ham nemlig at være med i hendes ubådsfilm ”K-19: The Widowmaker”.

En film der har ingen ringere end Harrison Ford på rollelisten.

- Men den blev jeg nødt til at afslå, fordi jeg havde en kontrakt med Grønnegårdsteateret i København. Og jeg var sådan ”Argh. Nu har jeg en kontrakt. Man kan ikke bare løbe fra sin kontrakt,” fortæller han i ”Den varme biografstol”.

Siden da er det kun blevet til en enkelt udenlandsk film for Anders W. Berthelsen, men det har han det fint med. Han er nemlig lidt af en tryghedsnarkoman, og så kan han bare godt lide at lave film i Danmark.

- For mig har det skulle passe sammen. Hvor føler jeg mig tryggest henne, gladest henne og hvad er det, der lader mig op. Det gør det jo meget at være sammen med min familie. Jeg diskuterer alle ting med min hustru, så det der med at sidde på den anden side på et hotelværelse, det er jeg ikke så sindssygt god til, fortæller han i Kino.dk’s podcast ”Den varme biografstol: Anders W. Berthelsen.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden