27. mar. 2016
Af af John Lautrup

Anders W. Berthelsen: Voldsom filmoplevelse

Anders W. Berthelsen
Anders W. Berthelsen
Foto: Martin Høien
Anders W. Berthelsen fortæller, at virkeligheden er meget værre end dét, man ser i aftenens TV 2-film "Kartellet".

Anders W. Berthelsen fik sig noget af en øjenåbner, da han for to år siden medvirkede i spillefilmen "Kartellet", som vises på TV 2 søndag aften. En skræmmende øjenåbner.

Han spiller en VVS-installatør, som får ørerne i maskinen, da han nægter at medvirke i branchens ulovlige karteldannelse. Kartellet sikrer, at de medvirkende får kunstigt høje priser, når de byder på offentlige arbejder. Og filmen er baseret på en virkelig historie.

- Jeg kendte ikke så meget til det, sådan tror jeg, de fleste danskere har det, og jeg var slet ikke klar over, hvor voldsomt det er, har Anders W. Berthelsen sagt til tv2.dk.

Meld dig til BILLED-BLADETs nyhedsbrev og opdag en verden af fordele! Klik her!

Anders W. Berthelsen: Virkeligheden værre

I filmen får man et lille indblik i, hvilke benhårde gangstermetoder erhvervslivet benytter sig af for at skræmme de personer, der ikke vil være med på ulovlig karteldannelse. Og selvom det kan virke voldsomt, er det vand ved siden af, hvad der faktisk sker, forklarer Anders W. Berthelsen til tv2.dk.

- Filmen er enorm nem at gå ud at forsvare, det er fantastisk. Jeg læste én skrive på de sociale medier, at han synes, den var for voldsom, og at han ikke troede på den. Der er det rart at kunne sige, at vi rent faktisk har taget noget ud, så det ikke blev for meget. Virkeligheden overgår i den grad fantasien, siger Anders W. Berthelsen.

LÆS MERE: Anders W. Berthelsen: Min datter gør mig fokuseret

Læs mere om: