Anette Støvelbæk: Jeg er vegetar

Anette Støvelbæk.

Anette Støvelbæk.

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Anette Støvelbæk er så småt begyndt at nærme sig de 50 år, og det betyder, at hun er begyndt at tænke på at holde sig i form.

Anette Støvelbæk, der blandt andet er kendt fra filmen "Italiensk for begyndere", TV-serierne Lærkevej og Badehotellet, og netop nu er hun biografaktuel i filmen "Kapgang", er 47 år og selv om der stadig er et par år til, så kan hun så småt begynde at ane tallet 50 ude i horisonten. Og hun tænker da på de 50 - indimellem gør hun i hvert fald, og indimellem glemmer hun det.

– Men helt glemme det kan jeg jo ikke. Ikke i det her fag. En veninde sagde for nogle år siden – da jeg var i 30’erne faktisk – at jeg skulle huske at nyde det, for som hun sagde: "Fra nu af går det kun ned ad bakke". Og det er jo sandt nok, siger Anette Støvelbæk til SØNDAG og tilføjer:

– I et fag som mit skal man gerne kunne se godt ud, men også kunne se frygtelig ud. Vi skulle gerne kunne tage alle mulige masker på, siger hun.

Jeg vil ikke ligne en pige på 18

Og det fokus der er på udseendet i skuespilfaget, betyder at Anette Støvelbæk også selv har et fokus på sin vægt og sin sundhed.

– Men jeg vil da heller ikke ligne en ung pige på 18. Jeg vil gerne ligne den alder, jeg har. Men på en måde, så jeg kan holde ude at være i stue med mig selv, når jeg kigger mig i spejlet. Og det betyder da, at jeg tænker over min vægt, og hvad jeg ellers gør med min krop, siger hun og tilføjer:

– Jeg er vegetar og spiser generelt sundt. Og så har jeg bare et højt tempo, som fører til, at jeg simpelthen er nødt til at røre mig. Jeg svømmer i hvert fald tre gange om ugen, og om sommeren altid udendørs. Tidligere har jeg også redet en del og har gået til det, der hedder Body SDS. Dog, det sidste års tid har jeg nærmest kun fået svømmet og løbet lidt. Men jeg har gode gener, kan jeg se. For min mor holder sig godt, siger hun.

LÆS OGSÅ: Helle Thorning-Schmidt: Sådan holder jeg mig i form

LÆS OGSÅ: Grevinde Alexandra kender vigtigheden af at dyrke motion. Det er holder nemlig smerterne fra en diskusprolaps væk

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden