25. aug. 2014
Af af Af Britta Bjerre, red. af Trine Fisker, SØNDAG, Aller Media

Anette Støvelbæk: Jeg har selv drømme

Anette Støvelbæk.
Anette Støvelbæk.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Skuespillerparret Anette Støvelbæk og Lars Mikkelsen bor i København, men selv om han begynder at få flere og flere jobs i udlandet, har Anette Støvelbæk ikke planer om at tage med ham.

Anette Støvelbæk og Lars Mikkelsen har været gift i næsten 25 år og har kendt hinanden endnu længere.

De bor på Vesterbro i København, og for tiden er det også ham, der ændrer på noget af dagsordenen hjemme hos dem, efter at han er begyndt at få foden indenfor i det store udland som skuespiller.

– Lars har fået åbnet dørene ud til den store verden, og dér tager man chancen, når den byder sig, siger Anette Støvelbæk til SØNDAG.

Fik en rodet sommer

Og det har indflydelse på familiens hverdag.

– Men det betyder for eksempel, at vi pludselig fik en rodet sommer. Vi skulle have holdt ferie sammen alle fire, men så fik Lars tilbudt en rolle i den der TV-serie i USA, og af sted daffede han, hvad han selvfølgelig også skulle, siger hun og fortsætter:

– Det ville have været nemmere, hvis jeg ikke skulle arbejde, men kunne tage med Lars og i øvrigt syntes, det var skønt. Men sådan er jeg ikke, siger Anette Støvelbæk.

Og Anette Støvelbæks egen karriere sætter også en stopper for at rejse med Lars Mikkelsen.

– Jeg kommer aldrig til at være hende, der bare rejser med ud. Jeg har jo selv en karriere herhjemme. Jeg har selv drømme og ambitioner, som jeg skal have levet ud, siger hun og fortsætter:

– Men jeg er fortrøstningsfuld og tænker, at det skal vi nok finde ud af. Også dét. For det har jo altid været et regnestykke at få hverdagen til at gå op med to skuespillere og børn. Så det her skal vi også nok klare. Og fordi Lars allerede så småt begyndte at få roller i udlandet for et par år siden, har vi prøvet os frem, og vi er faktisk ved at have fundet en form på det her, der passer os som familie.

Er et familiemenneske

Kunne du ikke selv have lyst til at prøve kræfter med udlandet?

– Helt ærligt, jeg fik en agent på et tidspunkt, fordi det havde alle, så det skulle jeg også have, tænkte jeg. Men det varede kun kort. Det gav et par castinger i udlandet. Men jeg tror simpelthen ikke, mit temperament er til det. Jeg er bare et familiemenneske, der bedst kan lide at have min familie omkring mig, siger hun og tilføjer:

– Selvfølgelig sagde jeg ikke nej, hvis en god rolle pludselig kom dumpende. Men jeg har ikke nogen udlængsel i mig. Jeg ville føle mig så ensom, hvis jeg sad på et hotelværelse i USA eller England i adskillige måneder, mens min familie var her.

Læs mere om: