Anette Støvelbæk om sølvbryllup: Håber manden er hjemme

Anette Støvelbæk.

Anette Støvelbæk.

Foto: Birger Storm
Når Anette Støvelbæk og Lars Mikkelsen senere på året kan fejre sølvbryllup, er Anette Støvelbæk ikke sikker på, at hendes mand er hjemme til at fejre den store dag.

Til oktober har skuespillerne Anette Støvelbæk og Lars Mikkelsen været gift i 25 år. Og de har været sammen endnu længere. Anette var 18 år, da de blev kærester. I dag er hun 47 og kan heller ikke rigtigt forstå det med "sølvbryllup", når hun hører ordet.

– Det lyder så sat, og som om vi er meget gamle. Men jeg kan så bare tænke tilbage på mine egne forældres sølvbryllup, som var den sjoveste og fedeste fest, og hvor mine forældre jo heller ikke var gamle, hvilket de i øvrigt stadig ikke er i en alder af godt 70, siger hun til ugebladet SØNDAG og fortsætter:

– Og alligevel markerer et sølvbryllup trods alt et sted i livet, hvor man er oppe i alderen, og hvor man er sat på visse måder. Men jeg ser mest sådan på det, at hvor er det dog fantastisk, at man har været sammen med sin kærlighed i så mange år, siger hun.

Er meget forskellige

Hvordan skal sølvbrylluppet fejres?

– Jeg ved det ikke! Det kommer an på, om Lars er hjemme, eller om han er i USA. Men jeg har sagt, at jeg synes, han skal få presset på, så han kan komme hjem. Vi vil jo gerne kunne fejre det med familie og venner, siger Anette Støvelbæk.

Men hvad er egentlig hemmeligheden bag at kunne holde sammen i 25 år?

– Vi er sindssygt forskellige, Lars og jeg. Og samtidig med at det selvfølgelig kan være irriterende, er det også det, der gør, at vi komplementerer hinanden så godt. Og så har vi nogle punkter, hvor vi tænker og nærmest er ens, siger hun og tilføjer:

– I forhold til børneopdragelse for eksempel har vi altid været totalt enige. Når jeg hører om andre forældre, der er uenige om, hvad deres børn skal have lov til og ikke lov til, tænker jeg altid, at det må være et svært og smertefuldt punkt at være uenige om. For de børn er jo det vigtigste i vores liv, siger hun.

LÆS OGSÅ: Anne Marie Helger: Skilsmissen gav mig anoreksi

LÆS OGSÅ: Jette Torp: Jeg ville skilles, men blev det ikke

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden