17. feb. 2014
Af Jan Bergman

Anne Sofie Espersen: En øvelse at være sammenbragt familie

Anne Sofie Espersen sammen med Mark Linn
Anne Sofie Espersen sammen med Mark Linn
Foto: Birger Storm
Skuespiller Anne Sofie Espersen bor sammen med sin kæreste og deres 5 sammenbragte børn. Det er stadig en øvelse at få det hele til at fungere, fortæller hun.

Vi kender skuespiller Anne Sofie Espersen fra en lang række TV-serie og film. Og lige nu er hun aktuel i Klassefesten 2, hvor hun spiller sammen med Troels Lyby, Anders W Berthelsen og Nikolaj Kopernikus. Og ja, så er hun også politiker Lene Espersens lillesøster.

Zoomer vi ind på den private sfære, så har Anne Sofie Espersen med egne ord ’bevæget sig ind i en meget ny fase, som jeg først lige er begyndt at kysse på nu’.

Inden for de seneste fem år er der sket store omvæltninger for hende. For det er en omvæltning af de store at blive forelsket igen og flytte fra Aarhus til København og gå fra at være enlig mor med tre børn til at blive en del af en sammenbragt familie med fem børn.

Vi er meget børnefamilie

Det blev hun, da hun rykkede ind i en stor lejlighed på Østerbro sammen med kæresten, sangeren og skuespilleren Mark Linn, og hans to børn.

Og hvordan er dét så gået?

– Vi er jo en børnefamilie, MEGET børnefamilie, men vi er ikke længere en småbørnsfamilie. Der er ikke flere klapvogne og pusletasker og husk altid at få ekstra underbukser med hos os. Mine børn er 14, 10 og 6 nu, Marks er nogenlunde jævnaldrende, og det er altså ret fedt at have så store børn. Også fordi jeg føler mig så ung sammen med dem. Jeg har veninder på samme alder som mig, der har bittesmå børn, og jeg tænker bare: Hold da op, godt, det ikke er mig, selv om jeg elskede det, da jeg selv havde små børn, siger hun til SØNDAG.

I dag har hun og Mark indrettet sig, så de har hendes børn ni dage ad gangen, og hans i fem. Hans børn er der de dage, hvor hendes børn også er der, og så indimellem bliver der flyttet lidt rundt på nogle dage, så hans børn også har lidt alene tid med deres far og Anne Sofie.

– Det er stadig en øvelse at være en sammenbragt familie, og vi har stadig udfordringer. Men der er også udfordringer, vi har fået os arbejdet igennem og er blevet klogere og mere tolerante af.

Der er ikke plads til at det hele flyder

Men selv om den sammenbragte familie ikke har små blebørn, så er der stadig mange ting der skal klappe, når den store familie er sammen.

– Nu er børnene så store, at vi ikke har de konflikter, der var før, selv om børnene ganske vist aldrig har haft de store konflikter indbyrdes. Men øvelsen består også i, at det jo er et arbejdsfællesskab, vi har kørende, Mark og jeg, når vi er en familie med fem børn, siger hun og tilføjer:

– Så ruller vi af sted med madpakker, tøjvask, lektiehjælp, hente og bringe, ordne og pakke ud og pakke ind, badning, kæmning, godnat læsning og putning. Når vi har alle børnene, er der ikke plads til fejl. Der er ikke plads til et køleskab, hvor man ikke ved, hvad der er i. Der er ikke plads til, at det hele flyder, for så kan folk ikke finde deres ting. Det er sgu et ret effektivt morads, vi har gang i dér, siger Anne Sofie Espersen.

LÆS OGSÅ:

Læs mere om: