Søndag, 8. august 2021 - af John Lautrup

Bille August: Derfor fortsætter jeg med at lave film

Bille August
Bille August
Foto: Birger Storm
Bille August kan lige nu bade sig i flotte anmeldeler af "Pagten", og snart går han i gang med sin næste film.

Bille August, 72 år, har høstet fremragende anmeldelser for sin Karen Blixen-film "Pagten". Han har efterhånden nået en alder, hvor man kunne unde ham at hvile på laurbærene efter en lang og glorværdig filmkarriere. Men han understreger over for BILLED-BLADET, at det ikke kommer til at ske. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Om et par uger går han i gang med at instruere sin næste danske film, som han endnu ikke må sige noget om. Den bliver produceret af Nordisk Film. 

- Nej, jeg har ikke lyst til at slappe af. Jeg kan jo godt lide mit arbejde, og jeg har hele tiden så mange projekter i støbeskeen, ting jeg godt vil nå at lave, siger Bille August. 

- Mit arbejde er min store hobby. Det er min passion. Jeg elsker det jo. Og det giver mig sådan en forløsning, som er vigtig. Det er ikke anstrengende. Det er bare sjovt. Jeg var i Portugal for et par år siden og lave en film. Der mødte jeg en instruktør, som var 103 år gammel, og han skulle i gang med sin næste film. Så jeg har masser af år foran mig endnu, smiler han. 

- Jeg håber bare, at hvis jeg en dag begynder at lave film, der ikke fungerer, at der så er nogen, der prikker mig på skulderen og siger, at nu skal jeg stoppe.

"Pagten" fortæller den sandfærdige historie om den aldrende og excentriske Karen Blixen, som indgår en pagt med den 30 år yngre digter, Thorkild Bjørnvig. Hun lover at gøre ham til en stor kunstner mod, at han adlyder hendes vilje betingelsesløst. Hvilket får fatale følger for hans privatliv. 

Bille August er naturligvis lykkelig for, at filmen er blevet så godt modtaget. 

- Gode anmeldelser er altid et godt skulderklap, og det er også godt for filmen. Især den type film, jeg laver, hvor vi er noget afhængige af anmeldelser. Der er andre film, hvor det er fuldstændig ligegyldigt. Actionfilm og komedier. Dem ser folk uanset, siger han. 

Læs stort interview med Bille August i BILLED-BLADET, der kan købes fra torsdag den 12. august. 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden