Birgitte Hjort Sørensen nyder den danske sommer

Birgitte Hjort Sørensen

Birgitte Hjort Sørensen

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET

Skuespilleren Birgitte Hjort Sørensen ­holder sommerferie hjemme i år og glæder sig til at gå ned i gear efter en periode med travlhed.

Søndag, 10. juli 2011 - af Liz Rørsig

For skuespilleren Birgitte Hjort Sørensen, 29, bliver sommeren en blanding af arbejde og ferie. Efter at have fuldendt de sidste optagelser til anden sæson af DR1's "Borgen", som vises i efteråret, skal hun optage film i Skagen og Sverige i denne måned. Hun har nemlig fået rollen som Marie Krøyer i Bille Augusts nye film "Balladen om Marie".

- Jeg har ikke nogle rejseplaner for sommeren. Sidste år var jeg i New York, og i år bliver jeg herhjemme. Forhåbentlig skal jeg flytte, for jeg har sat min lejlighed i København til salg. Det er min gamle studielejlighed, og nu synes jeg, at jeg er blevet stor nok til at få noget voksent, siger Birgitte med et smil.

- Jeg vil gerne blive i byen og kunne godt tænke mig at flytte til Vesterbro, som jeg synes er fuld af liv og mangfoldighed.

Birgitte er ikke vokset op i byen, men i Birkerød med søstrene Charlotte, 36, og Anne, 33. Søstertrioen blev kærligt kaldt for "ABC".

- Det var fedt at være lillesøster - også i sommerferierne. Måske syntes mine søstre, at jeg blev lidt forkælet. Indimellem var der ting, som de og jeg ikke måtte, og det syntes jeg var kedeligt, men ellers har det været en kæmpe gave at have de to store søstre at se op til og spørge til råds. De passede på mig. Vi har stadig tæt kontakt og er meget glade for hinanden, smiler Birgitte.

Mormor-frokost

Kernen i skuespillerens sommerminder er med familien i bedsteforældrenes sommerhus på Langeland.

- For mig var det ikke sommer, før vi havde været i min mormor og morfars sommerhus. Der var en fantastisk strand og en helt særlig sommerlandsstemning. Nogle gange var det bare os, eller også var mine fætre og kusiner med.

- Det var så hyggeligt at være på Langeland. Min mormor var hjemmegående, og spørgsmålet, om hun nu stod i køkkenet, når vi ankom i bilen, skulle stilles hver gang. For hun var i køkkenet hele tiden. Vi havde et begreb, som vi kaldte en "mormorfrokost" med lun leverpostej, lune frikadeller, små pølser og røræg og alt, man kunne ønske sig. Det var skønt.