Fredag, 29. marts 2013 - af af SØNDAG, Aller Media

Birthe Neumann: Sådan kom jeg af med de syge tanker

Birthe Neumann
Birthe Neumann
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Skuespiller Birthe Neumann motionerede sig igennem en depression. Motionen fjernede de syge tanker, fortæller hun.

For snart 20 år siden blev skuespiller Birthe Neumann ramt af en depression, der i nogle år kastede en mørk skygge over hendes liv.

Og i forbindelse med depressionen fandt hun ud af, at hun faktisk kunne bruge noget så relativt simpelt som løb i processen ud af depressionen.

– Motion har altid været en form for medicin for mig. Specielt at løbe. Jeg har altid været disponeret for at få de der lidt mørke stunder. Men i en ret ung alder opdagede jeg, at jeg kunne skubbe mørket væk ved at motionere. Det har jeg så fastholdt. Og da jeg så virkelig blev syg, var det naturligt for mig at gribe ud efter motionen. Og jeg brugte den i et omfang, så folk sagde: ’Det er da helt vildt, som du træner!’. Hvilket det også var, siger hun til SØNDAG.

To-tre timers daglig træning

Og det var da også motionen, der sørgede for at Birthe Neumann fik fri fra det mørke rum, som hun befandt sig i.

– Jeg lå det meste af dagen i et mørkt rum, kunne ikke andet, og så hen på eftermiddagen var jeg parat til at rejse mig og bevæge mig over i motionscentret. Dér knoklede jeg så løs i to – og nogle gange tre – timer. Hvorefter jeg gik hjem og lagde mig op i det mørke rum igen. Men det hjalp. Sammen med medicin, samtaler og alt muligt andet fjernede motionen de syge tanker og hjalp mig igennem, forklarer hun.

Fortsatte med at motionere

Også i dag spiller motion en vigtig rolle. Både Birthe Neumann og hendes mand Paul er faste kunder i det lokale motionscenter.

– Når jeg løber på løbebåndet, er det en slags meditation for mig. Og jeg er slet ikke social på samme måde som Paul. Han hilser og snakker med folk. Men jeg ser ingenting og er helt lukket inde i mig selv, når jeg træner. Og det har jeg det godt med. Den tid, jeg har dér, er ligesom helt min egen, siger hun.

LÆS OGSÅ: TV-vært Katrine Hertz Mortensen fik angstanfald efter sin mors død. På soendag.dk fortæller hun, hvordan hun kom ud af angsten

LÆS OGSÅ: I en travl hverdag kan det være svært at finde tid til motion. På soendag.dk fortæller Helle Thorning-Schmidt, hvordan hun får tid til at holde sig i form

Læs mere om:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden