Søndag, 11. august 2013 — af af 7 TV-DAGE, Aller Media

Bodil Jørgensen vil have dødshjælp

Skuespiller Bodil Jørgensen, 52, frygter den skræmmende sygdom demens.
Bodil Jørgensen
Foto: Birger Storm
Skuespiller Bodil Jørgensen, 52, frygter den skræmmende sygdom demens.

Både hendes mor og mormor døde efter et langvarigt demens-sygdomsforløb. Sygdommen er arvelig, så hvis Bodil Jørgensen rammes af den, ønsker hun ikke at gennemgå det samme, hårde forløb som sin mor, skriver Ekstra Bladet.

- Min mand og jeg har en aftale om, at vi hjælper hinanden. Også med at komme herfra, hvis det bliver for ulideligt, indrømmer hun åbent til avisen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hun var igennem 10 år vidne til, at hendes mor, Rigmor Jørgensen, langsomt, men sikkert mistede sin hukommelse og evnen til at tale samt fik flere andre af de frygtede følgevirkninger af demens. Rigmor Jørgensen døde i januar i år.

Demens er uhelbredelig, og moderens sygdomsforløb har berørt Bodil Jørgensen dybt.

- I begyndelsen, hvir vi ikke vidste, hvor det bar hen, kunne vi godt tage en diskussion med hende, hvis hun for op over et eller andet. Men langsomt sagde far bare: ”Det er fint. Det gør ikke noget, vi kigger på det en anden dag”, fortæller Bodil Jørgensen i avisen.

LÆS OGSÅ:

Bodil Jørgensens far passede sin kone så længe, det lod sig gøre, men til sidst kom hun på plejehjem. Men familien forstod sygdommen, og den krælige opbakning gav trods alt Rigmor Jørgensen livskvalitet. Og selvom de sidste år var slemme, lykkedes det moderen at huske og genkende sin datter, Bodil.

- Jeg kan huske, at jeg besøgte hende. Hun omfavnede mig, fordi jeg græd, og så strøg hun mig over håret. Det var så kærligt…

Bodil Jørgensen har gjort sig flere overvejelser om demens.

- Jeg vil håbe, at jeg kan blive hjemme, og at der er nogen, som tager sig af mig. I hvert fald indtil jeg begynder at gøre for mærkelige ting.

Jeg har fuld forståelse for, hvis man ikke kan acceptere, at ens kæreste pludselig skrider ud, men der er kun én vej at gå: at forsøge at følge den demente, men er hun i Ekstra Bladet.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden