Bodil Jørgensens mand raser: De sløsede med sikkerheden

Foto: AOP
- Min kone kunne være blevet slået ihjel på grund af total ansvarsløshed hos en filmproducent, hvor intet måtte koste penge, siger Morten Søborg.

- Bodil kunne være blevet slået ihjel på grund af total ansvarsløshed på en filmproduktion, hvor intet måtte koste penge. Tid er penge, når man laver film, og her var produktionen så presset, at al sikkerhed blev tilsidsat.

Bodil Jørgensens mand, Morten Søborg, der selv er filmfotograf, raser i dagens udgave af Ekstra Bladet.

- Bodils uheld var ikke et hændeligt uheld, men derimod et udtryk for grov uagtsomhed, og det gør mig så rasende, at det ingen konsekvenser får for de ansvarlige. De kan bare køre videre i samme rille, som om intet var hændt.

Morten Søborg mener, at man lige så godt kunne have stået med to døde skuespillere eller fire døde børn, for der var ikke styr på nogen form for sikkerhed på ASA Film Production, da ulykken ved Vadehavet skete midt i juni måned. En ulykke, der var tæt på at koste Bodil Jørgensen livet og som nu tvinger hende til et flere måneder langt sygeleje, som man endnu ikke ved, om hun slipper fra uden mén.

- Produktionsledere og filmfotografer er som børn. De får vilde idéer hele tiden, og derfor skal vi i Danmark ligesom i udlandet have nogle voksne sikkerhedsfolk, der råber stop. Disse voksne mennekser manglede i den grad på Mandø under "Far til fire"-indspildningen, siger Morten Søborg til Ekstra Bladet.

Skiftede sko før ulykken

- Ingen ved deres fulde fem sætter to ældre skuespillere (Bodil Jørgensen og Kurt Ravn, red.) til at tumle en ældre traktor. Og ingen sætter en ældre skuespiller (Kurt Ravn, red.), som aldrig tidligere har kørt en traktor, til at drøne op ad en skrænt. Enhver fornuft tilsiger, at man skal bruge stuntmænd i den situation, men dem har man så ikke villet bruge penge på.

- Ingen har tænkt sig om. Og ingen har tænkt sikkerhed, siger Morten Søborg og fortæller, at hans kone, Bodil Jørgensen, inden optagelsen med traktoren blev bedt om at skifte sine fornuftige sko ud med sin karakter Fru Sejersens slippers, og at netop disse slippers, da traktoren begyndte at skride, forhindrede hende i at komme væk, fordi hun gled i dem.

- Det er uhørt. Jeg kan ikke beskrive, hvor gal jeg bliver, når jeg hører den slags, siger Morten Søborg til Ekstra Bladet og påpeger, at det er anden gang på to år, at hans kone er lige ved at miste livet i forbindelse med sit arbejde.

- Da Søren Sætter-Lassen kom frygteligt galt af sted (på Det Kongelige Teater, red.) stod Bodil lige ved siden af, men nåede at springe så meget, at det kun var hendes kjole, der blev flået i stykker af metalrammen på væggen, som væltede. Det kan simpelthen ikke være meningen, at man to gange inden for to år skal være tæt på at få sin kone hjem i en kiste som følge af sikkerhedsbrister.

Producer Henrik Møller Sørensen fra ASA Film Production har ikke haft nogen kommentarer til Ekstra Bladet i forbindelse med Morten Søborgs stærke udmeldinger om uheldet på Mandø.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden