Lørdag, 4. marts 2017 - af af Helle Skram de Fries og Malan Joensen

BODILPRISEN 2017: Henning Jensen meget rørt over Æres-Bodil

Henning Jensen.
Henning Jensen.
Arkivfoto: Lars H. Laursen
Skuespilleren Henning Jensen får årets Æres-Bodil.

Det var en bevæget Henning Jensen, der lørdag aften modtog Årets Æres-Bodil ved Bodil-priserne 2017.

- Da jeg blev ringet op og fik beskeden, blev jeg helt lamslået. Jeg ringede igen fem dage efter og spurgte, om det var rigtigt. Jeg er meget bevæget, nu hvor jeg står her. Min første filmpris - og så ovenikøbet en Æres-Bodil - tusind tak. Jeg er meget rørt, sagde Henning Jensen i takketalen.

Stor ros fra Danske Filmkritikere

Bodilprisen, der i år kan fejre 70-års jubilæum, uddeles af foreningen Danske Filmkritikere. 

Det er for et stykke tid siden blevet offentliggjort, at Æres-Bodilprisen i år skulle gå til Henning Jensen, og ifølge Danske Filmkritikere har Jacob Wendt Jensen blandt andet udtalt sig således om valget af Henning Jensen:

- Stort set alle vores største filminstruktører har arbejdet med Henning Jensen. Lars von Trier brugte ham som Kreon i "Medea”, og senere i "Europa” og "Riget”. Jørgen Leth valgte ham til titelrollen i "Udenrigskorrespondenten”, og Nils Malmros gav ham rollen som provsten i "Barbara”. Også Susanne Bier hyrede Henning Jensen – til den Oscar-nominerede "Efter bryllupet”. Bodil-nominerede præstationer som den mentalt forstyrrede far i "Gaven” og som den snu Kaj Johansen i "Sommeren ’92” har kun øget respekten for Henning Jensen i de senere år. 88 roller i en film- og TV-karriere, der strækker sig over mere end et halvt århundrede, taler deres eget tydelige sprog.  
Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!
       

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden