25. mar. 2016
Af John Lautrup

Cecilie Lassen står foran stort gennembrud

Cecilie Lassen
Cecilie Lassen
Foto: Martin Høien
Cecilie Lassen, dommer i "Danmark har talent", spiller aldeles fremragende i sin debut som skuespiller i filmen "De standhaftige".

Cecilie Lassen, 34 år, var dybt ulykkelig, da en hofteskade tvang hende til at opgive balletkarrieren på Det Kongelige Teater. Nu tyder meget på, at der i stedet venter "Danmark har talent"-dommeren en stor fremtid som skuespiller.

LÆS MERE: Cecilie Lassen får støtte af kæresten

Hun er forrygende i "De standhaftige", der har biografpremiere den 7. april. Filmen fortæller historien om en Afghanistan-soldat (Mikkel Boe Følsgaard), der har fået begge ben sprængt af og hjemme i Danmark kæmper for at vende tilbage til livet. På Rigshospitalets genoptræningscenter møder han tilfældigt balletdanseren, Sofie (Cecilie Lassen), der besøger sin kræftsyge faster. Hun tilbyder at hjælpe ham med fysisk træning fra balletten, og langsomt opstår der sød musik mellem det umage par.

Cecilie Lassen er "Guds gave"

Filmens producent, Per Holst, har svært ved at dæmpe sin begejstring for Cecilie Lassen.

- Jeg har aldrig set noget lignende. Jeg har aldrig været med til, at en ikke-uddannet skuespiller på den måde brager igennem. Det er verdensklasse. Hun bliver stor, spår Per Holst, der ellers har set et og andet i sit lange liv som producent. Han stod bag Bille Augusts "Pelle Erobreren" og har også produceret nogle af Nils Malmros' film, der i vid udstrækning gør brug af amatører.

Får du BILLED-BLADETs nye nyhedsbrev? Klik her og meld dig til!

- Vi skulle finde en skuespiller, der kunne danse ballet. Det viste sig ikke at kunne lade sig gøre. Så måtte vi finde en balletdanser, der kunne spille skuespil, og Cecilie er jo så smuk. Vi fik hende til en prøveoptagelse, og hun var fantastisk fra første øjeblik. Hun bruger hele sin musikalitet i sin replikbehandling og sine bevægelser. Hun er en Guds gave, sværmer Per Holst.

Læs mere om: