5. jan. 2013
Af af Karina Didriksen

Connie Nielsen: Jeg blev gjort nar af

Connie Nielsen
Connie Nielsen
Foto: Krestine Havemann
Skuespilleren Connie Nielsen fik det svært i skolen, da hendes familie flyttede fra Sjælland til Nordjylland.

Da Connie Nielsen var ni år, flyttede hun med sine forældre til Frederikshavn efter at have boet i København og Helsingør. Her kom hun til at betale en høj pris for, at hendes forældre var aktive i mormonkirken.

- I mormonernes søndagsskole blev jeg påbudt at tage et skilt med i folkeskolen, når jeg mødte om mandagen. Skiltet udbasunerede, at jeg elskede Jesus. Jeg blev gjort tykt nar af, og når jeg tænker tilbage på det, er det også svært at lade være med at grine. Det er jo direkte tragikomisk, fortæller Connie Nielsen til Ud & Se og fortsætter:

- Dengang var det ikke så sjovt. Børn er ikke specielt modige, og der var et pres fra de voksnes side om, at man skulle være stolt af sin religion. Jeg var en lille og skrøbelig pige. Jeg var meget, meget spinkel, siger hun til magasinet.

Mormoner er medlem af Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, og den 47-årige skuespiller har taget nogle af religionens værdier med sig videre i livet.

- Selv om jeg opgav min tro, før jeg rejste ud i verden, har jeg stadig de værdier med mig. At kærligheden mellem en mand og en kvinde burde være hellig, fastslår skuespilleren, der sidste år brød med kæresten gennem ni år, Lars Ulrich.

Læs mere om: