30. okt. 2013
Af John Lautrup

Coster-Waldau vender hjem til dansk film

Nikolaj Coster-Waldau og Cameron Diaz i den amerikanske komedie "The Other Woman", der er indspillet i år.
Nikolaj Coster-Waldau og Cameron Diaz i den amerikanske komedie "The Other Woman", der er indspillet i år.
Foto: AOP
Nikolaj Coster-Waldau skal spille hovedrollen i Susanne Biers næste film "En chance til". Det er hans første hovedrolle i en dansk film i ti år.

Nikolaj Coster-Waldau forlader for en stund stjernelivet i USA for at kaste glans over Susanne Biers næste danske film "En chance til". Den danske stjerne skal spille hovedrollen, og det bliver hans første i en dansk film i ti år.

I USA har den 43-årige skuespiller kæmpesucces som Jaime Lannister i TV-hittet "Game of Thrones", og i sommer har han i New York indspillet komedien "The Other Woman" med selveste Cameron Diaz. Derudover har han haft markante roller i gyseren "Mama" og Tom Cruises "Oblivion".

I Susanne Biers film skal han spille politimanden Andreas. Historien er beskrevet på følgende vis i det udsendte pressemateriale: Hvor langt er anstændige mennesker villige til at gå, når tragedie udvisker grænsen mellem ret og uret? Det spørgsmål stiller Susanne Bier og manuskriptforfatter Anders Thomas Jensen i "En chance til". Filmen er et rystende og rørende drama om, hvor let vi mister grebet om retfærdighed, når vi konfronteres med det utænkelige… og vores liv, som vi kender det, hænger i en tynd tråd.

Sidste gang Susanne Bier instruerede et dansk drama, indkasserede hun en Oscar. Det var for "Hævnen". Efter sidste års romantiske megasucces "Den skaldede frisør", der solgte næsten 650.000 biografbilletter herhjemme, er hun igen klar til at kaste sig over et dansk drama. "En chance til" produceres af Zentropa og bliver optaget i tidsrummet den 18. november 2013 til den 16. januar 2014 på Sydfyn. Filmen forventes at få biografpremiere næste efterår.

Læs mere om: